in vogelvlucht nieuw boek jan scholtens uit dalfsen

  Jan Scholtens werd geboren in 1938 en was altijd al geboeid door lezen en schrijven. Hij was een van de auteurs van het in 1997 verschenen boek over zijn geboortedorp, getiteld Houwerzijl, een dorp in De Marne. Zijn belangstelling voor alle aspecten van de maatschappij heeft na vele jaren studie geleid tot zijn boek ‘In Vogelvlucht’. Hij geeft daarin op een geheel eigen manier een christelijke visie op de blijvende betekenis van de feiten. Het nieuwe boek kwam op 16 mei uit. Dit boek met een maatschappelijk thema werd uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

  “De afgelopen jaren heb ik gewerkt aan het samenstellen van het boek, waarin voor elke kalenderdag over een feit uit kerk, staat en maatschappij een soort essay staat, door mij in het boek ‘overdenking’ genoemd. Het heeft als invalshoek de cultuurwetenschappen. Voor elke dag heb ik een feit geanalyseerd en geprobeerd de betekenis voor verleden, heden en toekomst duidelijk te maken. De christelijke visie komt tot uitdrukking in mijn poging het feit in een Bijbels perspectief te zetten’, zegt Jan Scholtens. “Natuurlijk heb ik mij wel eens afgevraagd, waarom doe je dit, met deze omvang en duur. Het heeft mijzelf ook over een drempel heen gebracht en is beslist geen eindpunt. De doelgroep is wel voor Christenen in Nederland. Het beschrijft, dat wij niet stuurloos ronddrijven op het ruimteschip aarde.” aldus Scholtens.

  “Maar veel Christenen vragen zich wel af waar God was in het verleden. Waarom grijpt hij niet in bij armoede, ziekte, dood, onderdrukking en oorlog? Is hij wel zo almachtig zoals dat in de Apostolische Geloofsbelijdenis staat?” Scholtens geeft aan de hand van 366 feiten voor elke kalenderdag zijn visie op de betekenis van wat er gebeurde op het wereldtoneel. Hoe zal het verder gaan in de toekomst? Wetenschap en techniek bieden geen definitieve oplossing, maar het christelijk geloof geeft perspectief. Volgens de auteur moet zijn visie geen eindpunt zijn, maar een vertrekpunt om na te denken over de toekomst.

  Het boek bevat 394 pagina’s, is niet geïllustreerd en is uitgevoerd in hardcover. De verkoopprijs bedraagt 29.50 euro en is o.a. te koop bij The Read Shop Bloemenstaat in Dalfsen.

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.