Home / ideale omstandigheden tijdens zomers concert in bostheater

ideale omstandigheden tijdens zomers concert in bostheater

Al ver voor aanvang stroomde de tribune vol met zo’n 1.200 bezoekers, die een bijzonder sfeervolle avond beleefden, want het grote en massieve mannenkoor, ondersteund door bongospeler monsieur Bernard en door twee doedelzakspelers en snaredrum, zorgde voor een aaneenschakeling van kleine en grote pareltjes.

Het concert startte met het krachtige ‘Te Deum Laudamus’, met een gevoelvolle voortzetting met ‘Dona Nobis Pacem’, ‘Das Morgenrot’, en ‘Halleluja’ van Leonard Cohen. In het middendeel volgden onder andere ‘Speeltuin’ van Marco Borsato, ‘One hand one heart’ uit de West Side Story van Leonard Bernstein, en ook daverden een paar Russische soldatenliedjes voorbij.

Het concert eindigde met het bekende Mexicaanse ‘Sierra Madre’ en het machtige Schotse lied ‘Mull of Kintyre’ van oud-Beatle Paul McCartney. Een toegift ontbrak niet want samen met het publiek sloot het koor het concert af met de melancholieke Schotse ballade ‘Auld lang syne’, een afscheidslied. Een afscheid voor altijd? Dat valt te betwijfelen, want Jan Hekman, voorzitter van het Ommer Mannenkoor dat samen met de Stichting Bostheater dit concert organiseerde, zinspeelde er al op: “wie weet komt er volgend jaar een vervolg”.

Lees ook

Langlopende exposities en activiteiten

Ommen Galerie Tom Lucassen, Prinses Julianastraat 10, open donderdag 13.00 – 17.00 uur, vrijdag 09.30 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.