Home / Dalfsen Regio / hoonhorst klaar voor 25e editie sproeifeest

hoonhorst klaar voor 25e editie sproeifeest

“Om er wat bijzonders van te maken, hebben we dit keer alle oud-voorzitters van het Sproeifeest gevraagd mee te denken over de invulling van het programma”, licht Luuk Schrijver (secretaris Stichting Sproeifeesten Hoonhorst) toe. “Wat dit heeft opgeleverd, is dat er naast mooie jubileumactiviteiten ook wat vaste, succesvolle onderdelen op het programma staan.”

Het feest, dat traditiegetrouw omlijst wordt met een dorpskermis, vindt weer plaats op het terrein aan de Koelmanstraat. De speciale editie van het feest wordt donderdag 28 juni in de feesttent afgetrapt met een reünie ter ere van het 25-jarig bestaan. Vrijwilligers, oud-bestuursleden, sponsoren en anderen die bij het feest betrokken zijn – of ooit waren – zijn hiervoor uitgenodigd.

Vul de Gieter
Het programma start vrijdagavond 29 juni (18.30 uur) met ‘Vul de Gieter’. “Deze openingsactiviteit vervangt de ballonnenwedstrijd, waar we vanwege het milieuaspect afscheid van hebben genomen”, vertelt Luuk. Jong en oud verzamelt zich op het Kerkplein en loopt met een gieter vol water naar het feestterrein. Daar aangekomen worden de gieters in een vijvertje geleegd. Als er genoeg water in de vijver zit, treedt een sproeier in werking en daarmee is het feest officieel geopend. Aansluitend gaat de kermis van start.

Om 19.00 uur is het tijd voor de Truckopstap, een activiteit die eens in de vijf jaar gehouden wordt. Kinderen kunnen een ritje in een grote truck maken. “Er komen zo’n 20 á 25 trucks voorrijden” aldus Luuk. Om 20.00 uur start de traditionele Boer van het Jaar competitie. “Dit wordt een speciale jubileumeditie, met deelnemers van het eerste uur. Van de twaalf personen, waren er elf bereid om mee te doen! De insteek zal dit keer iets anders zijn.” Het moet nog een geheim blijven, wel wil Luuk kwijt dat het een soort quiz met activiteiten wordt. Een ding is zeker: om de ‘Wisselklomp’ binnen te halen moeten de boeren weer vol aan de bak. Dit keer zal de nadruk overigens wat minder op krachtonderdelen liggen. De avond wordt afgesloten met DJ Team het Einde (vanaf 22.00 uur, entree vrij).

Joarmarkt
Zaterdag, 30 juni, wordt het programma vervolgd met de Hoonhorster Joarmarkt (9.00-13.00 uur). Een gezellige braderie met rommelmarkt omlijst door liederen van de Stroatkjals uit Luttenberg. Nieuw is dat de markt ditmaal op het feestterrein wordt gehouden. “Zo wordt het geheel wat knusser; gezelliger. En wat dichter bij de tent, dus wel zo gemakkelijk”, legt Luuk uit. De kinderen kunnen die ochtend om 10.00 uur terecht in de tent, om onder leiding van ‘de Dolle Deel’ te knutselen en te spelen.

Wie Hoonhorst en omgeving graag een keer vanuit de lucht wil bewonderen, krijgt tijdens het Sproeifeest de kans, want in het kader van het jubileum worden er helikoptervluchten gehouden (vanaf 12.00 uur). “Dit op initiatief van één van onze oud-voorzitters”, vertelt Luuk. “In ‘94 en ‘98 stonden er namelijk ook helikoptervluchten op het programma.” Opgave via www.sproeifeest.nl. Een vlucht van 12 minuten kost 75 euro en een vlucht van 6 minuten 40 euro.

Uiteraard ontbreekt die zaterdag het sportieve spektakel de ‘Iron Muscle Run’ niet in de programmering (14.00-17.00 uur). Deze acht kilometer lange survivalrun, voor vrienden- en burenteams (jong en oud), is een mooie uitdaging. Vanaf 12 jaar kun je al meedoen. Luuk: “Wat betreft het aantal aanmeldingen is door de jaren heen een stijgende lijn te zien. Dit jaar gaan we uit van zo’n tweehonderd deelnemers.” In de avonduren (vanaf 21.00 uur) gaat het dak van de feesttent met een optreden van de zeskoppige coverband MMOOZZ. De entree bedraagt 10 euro.

Boh Foi Toch
Het programma wordt zondag vervolgd met de traditionele oecumenische viering in de feesttent, met medewerking van muziekvereniging Excelsior uit Dalfsen. (10.30-12.00 uur) Liefhebbers kunnen vanaf 12.00 uur opstappen voor een sportieve fietstocht door de omgeving van Hoonhorst. Deelname is gratis en er is keuze uit afstanden van 32 of 36 km.

Luuk: ”De playbackshow (15.00-17.00 uur) zat een tijdje in een dipje, maar is weer helemaal terug van weggeweest! Speciaal voor het jubileum hebben we oudgediende Wim Ulkeman bereid gevonden om de presentatie op zich te nemen!”

In de namiddag gaat het feest verder met een spetterend optreden van de populaire band Boh Foi Toch (17.30-20.30 uur). Deze band heeft al twee keer eerder op het podium van het Sproeifeest gestaan. De entree is gratis. Met de komst van DJ Hitch (20.30-23.00 uur) is een swingende, laatste avond gegarandeerd.

Zie verder www.sproeifeest.nl.

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.