helft inwoners onder vliegroute overijssel ervaart meer geluidsoverlast

  Foto: Arnold Roolvink

  Uit gegevens van deze tool blijkt dat ruim 46% van de deelnemers het geluid van de overvliegende Boeing 737 ervoer als ‘luider dan normaal’. Ongeveer 35% van de deelnemers rapporteerde een ‘normaal’ geluid te horen. Dat wil zeggen: een normale dag met enig vliegverkeer. Net geen 19% meldt een minder luid geluid dan op zo’n dag.

  Heatmap
  Via gps-locatiedata van de melders is de locatie en de bijbehorende beleving op een kaart geplot, waardoor er een heatmap van rode, oranje en groene stippen is ontstaan die de beleving over de hele route weergeeft.

  Exacte cijfers
  Meetperiode: 17.20 – 24.00 uur
  Aantal meldingen: 3238
  Beleving: 18,59% minder luid: 35,30%  normaal en 46,11% luider

  Bekijk hier de Belevingsmelder en hier de GPS-map

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.