Home / Dalfsen Regio / gratis naar the dawn brothers in bostheater ommen

gratis naar the dawn brothers in bostheater ommen

Tekst: Willem Lampe

Tja, hoe moet je dit nu brengen zonder dat het negatief wordt uitgelegd? De Edwin Evers Band, goede kritieken en een feest der herkenning hoor en lees je overal. Is ook zo. Topmuzikanten. Niks mis mee. Prettig in het gehoor liggende covers. Een waarheid als een koe. Volle bak, mensen tikken er graag 35 euro voor af aan de kassa en hebben een fijne avond. Verrassend? Mwoah… Maar goed, niet iedereen laat zich graag verrassen.

Voor wie open staat voor iets nieuws, tádáá, The Dawn Brothers. Nooit van gehoord? Zal best. Bekend zijn ze hier in den lande niet. Nog niet. The Dawn Brothers zijn geen bloedverwanten, zo de bandnaam suggereert, maar geestverwanten, broeders in rock & roll. Een kwartet jonge honden, met een oude ziel, en dat bedoelen we positief! Geïnspireerd door klassiekers als The Band, CCR, The Stones en Otis Redding, brengen deze ‘ochtendbroeders’ eerlijke eigen nummers met de dwingende cadans van een locomotief. Met hun debuut album ‘Stayin’ Out Late’ deinen de Dawn Brothers mee op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat pure, soulvolle rock ’n roll altijd urgent zal blijven. Of, in hun eigen woorden, “We play the old souls from the future.”

Op ‘Stayin’ Out Late’ overdonderen zanger/gitarist Bas van Holt, zanger/bassist Levi Vis, keyboardsplayer Rowan de Vos en drummer Rafael Schwiddesser het publiek gelijk een bliksemschicht. Impulsief jaagt de band de overtreffende trap na, met gouden melodieën als onwrikbaar fundament. Het kwartet heeft zich tot doel gesteld om zoveel mogelijk festivals, clubs en podia verschroeid achter zich te laten met een mix van tomeloze energie en onbegrensde muzikaliteit.

Ga dit pareltje ontdekken in het bostheater van Ommen, gelegen pal onder de top van de Besthmenerberg. Het theater is te bereiken via de ingang van het naar de berg vernoemde recreatiepark. De route is met padwijzers aangegeven.

Zie www.bostheaterommen.nl

 

Lees ook

4D-makelaar ook in 2021 actief voor het Vechtdal

REGIO – Ook in 2021 zijn 4D-makelaars actief in iedere regio van Overijssel. Karola Schröder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.