Home / Dalfsen Regio / foto expositie van jan willem brinkman in historisch centrum dalfsen

foto expositie van jan willem brinkman in historisch centrum dalfsen

Brinkman was gedurende vele jaren als vrijwilliger actief bij de Historische Kring Dalfsen (HKD). Jan Rosink, namens de activiteitencommissie van de HKD, hoopt hiermede een goed inzicht te geven in de vele facetten van het werk van Brinkman. Bij de opening waren de familie en een aantal genodigden aanwezig.

“Jan Willem was een vraagbaak voor iedereen, zijn specialiteit was het bewerken en restaureren van oude foto’s. De HKD is hem veel dank verschuldigd”, zegt Rosink. Zo zorgde hij voor het bewerken van oude foto’s voor het kaartspel van Ronald Kamphuis van Jumbo Dalfsen. Dit werd in 2015 een groot succes. Ook de fotoreportage van artsen, die in de groepspraktijk hangt, werd door hem verzorgd. Oude foto’s ging hij eerst restaureren. Jan Willem was een echte kunstenaar om oude foto’s te verbeteren, soms beter dan ze ooit waren. Rosink: Wij hebben circa 35.000 foto’s doorgespit. Deze foto-expositie is een kleine weergave van hetgeen Jan Willem voor de Historische kring heeft gedaan.”

Rosink gaf aan op een zeer prettige manier te hebben samengewerkt met Jan Willem, zowel voor de HKD als privé. Hij loste alle problemen voor hem op. Haarman sprak over de technische kant van de foto’s en gaf aan dat Jan Willem zelden zelf op de foto stond. Maar we hebben er wel enkele gevonden. De eerste foto, met Jan Willem erop, werd door echtgenote Geesje Brinkman onthuld. Daarna konden de bezoekers de galerij in de oranje gang met 36 foto’s bewonderen. ‘De foto’s spreken voor zich, maar een van de topstukken is toch wel een zeilscheepje tijdens een hoosbui in de Van Lentestraat”, aldus de aanwezigen.

Lees ook

De 40 dagentijd op weg naar Pasen

OMMEN – De interkerkelijke werkgroep rondom Pasen heeft gedurende zes weken, zes thema’s bedacht met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.