Home / Dalfsen Regio / fiets3daagse toerclub beleef hoe mooi dalfsen is

fiets3daagse toerclub beleef hoe mooi dalfsen is

De langste dag komt er aan, de natuur is in topvorm en dus is het tijd voor het midzomerfestijn bij uitstek: de Fiets3daagse. Deelnemers zullen langs veel onbekende plaatsen komen en ook voor hen die overal al eens geweest zijn is het altijd weer spannend om te zien hoe het Dalfser grondgebied er bij ligt. Er kan veel veranderen in een jaar.

Op hoofdlijnen is de opzet net als de vorige jaren: iedere avond keuze uit twee afstanden, 15 of 30 km. start vanaf 18.00 uur bij het gezellige clubhuis van de Toerclub aan de Gerner Es, een drankje en versnaperingen onderweg, verkeersregelaars op drukke of onoverzichtelijke punten. Routes gaan langs de mooiste plekjes van Dalfsen en omgeving. In vogelvlucht: maandag naar Hoonhorst, respectievelijk Heino/LaagZuthem, dinsdag naar Oudleusen, respectievelijk Nieuwleusen en woensdag naar de stuw Vechterweerd respectievelijk Berkum/Wijthmen.

De Fiets3daagse telt ook nu weer mee voor het Datriondiploma, net als de Wandeldriedaagse en de Zwemvierdaagse. Voor het eerst kunnen ook kinderen van 4-6 jaar hieraan meedoen. Zij fietsen op dinsdag 19 juni op een speciaal parcours.

De kosten bedragen 4.50 euro voor drie avonden, met medaille 5,50 euro. Voorinschrijven betekent 1 euro korting en is mogelijk op zaterdag 16 juni van 10.00 tot 16.00 uur en maandag 18 juni van 13.00 tot 16.00 uur bij de Toerclubtent voor de RK kerk.

Zie ook: www.toerclubdalfsen.nl/fiets-3-daagse-2018

 

Lees ook

Online BoekStartCafé

OMMEN – De Bibliotheek Salland houdt op dinsdag 18 mei weer een online editie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.