fenneke goutbeek exposeert in reestkerk

  Fenneke Goutbeek is in juni 2015 cum laude afgestudeerd bij de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten met portretten in pastelkrijt op grote houten panelen. Voor het werken met krijt heeft ze de Chris Ten Bruggenkate trofee gewonnen. Een puzzel met 35 gezichten uit diverse culturen is mede de basis geweest voor de fascinatie van Fenneke voor portretten, gezichten, blikken, een oogopslag. Door middel van de schilderijen wordt het individu zichtbaar, soms kwetsbaar, soms in gedachten. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het ruwe hout en de zachtheid van het krijt. Ook in de manier van tekenen is het ruw, de onderlijnen zijn soms nog te zien. Het hout is nog te zien.

  Ook staan er drie koffers uit het kunstproject Reestzin met daarin tekeningen van foto’s van het Reestdal. Elke koffer bestaat uit plexiglas met de zijkant van hout en een handvat. Iedere koffer staat symbool voor of een groep mensen die in het landschap hebben gereisd of reizen. Je kunt je verdiepen in de vraag “Waarom blijf je of waarom vertrek je?” De koffer staat op een houten stoel alsof die zo opgepakt kan worden en meegenomen. In het plexiglas staat de vraag gegraveerd: “Waarom blijf jij? Bij de start van het project is Fenneke zich gaan verdiepen in mensen die in het Reestdal hebben gewoond en gewerkt. Ze kwam toen bij de Hannekemaaiers, kiepkerls die van 1600 tot 1920 hier als seizoenarbeider hebben gewerkt en de weeskinderen uit Rotterdam die vanaf 1950 in het Reestdal zijn ondergebracht.

  Deze expositie start op zondag 24 juni en is tot 2 september op de zondagmiddagen van 13.30 tot 16.30 uur te zien in de Reestkerk, Oud-Avereest 5 in Balkbrug.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.