Home / een bericht van stichting vrienden van hospice t huis de pastorie

een bericht van stichting vrienden van hospice t huis de pastorie

Maar als je in het hospice bent, is aan jezelf de keus of je dat nog wilt of niet. Al gauw voelde meneer zich op zijn gemak en had zin in een frikandel speciaal. Dat hoef je tegen ons geen twee keer te zeggen. Beide dochters moesten er om lachen en zeiden: pa als je dat wil dan gaan we dat regelen. Ze maakten samen een boodschappenlijstje. Ze besloten zelf ook mee te eten en s’ avonds kwamen ze met de frikandellen, patat en alles wat erbij hoort.

Hij heeft gesmuld samen met zijn beide dochters. En wat was het gezellig. Het beviel zo goed dat hij voor de donderdag bami bestelde. Dat heeft niet zo mogen zijn. Donderdags is hij rustig ingeslapen in het bijzijn van de beide dochters en zijn vrouw. En weet u: het boodschappenlijstje is nu een mooie herinnering geworden en zullen ze nooit meer weggooien. Voor deze familie zal een frikandel speciaal altijd een speciale frikandel blijven.

Wat ben ik blij dat we dinsdag hebben doorgepakt en spontaan hebben gehandeld. Zo ziet u in het hospice kunnen grote dingen klein worden en kleine dingen groot. In ons dagelijks leven is dat ook wel zo, maar dan zien we het niet. Ik vind het zo fijn dat ik hier een steentje aan kan bijdragen.

Marieke Postema, coördinator

Lees ook

Raadslid Olst-Wijhe verhuist naar Ommen en sluit zich aan bij de LPO

OMMEN – Ron de Wit, momenteel raadslid in de gemeente Olst-Wijhe, verhuist per 1 maart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.