Home / Dalfsen Regio / echtpaar geerts veerman uit nieuwleusen 65 jaar getrouwd

echtpaar geerts veerman uit nieuwleusen 65 jaar getrouwd

De twee ontmoetten elkaar ooit bij een bruiloft. “We dansten samen en zo is het gekomen”, zegt Johan. Hij werd geboren op een boerderij aan het Westeinde. Ook Henny werd geboren in Nieuwleusen. Na hun huwelijk ging het echtpaar wonen aan de Zandspeur. Johan werkte ruim dertig jaar bij de Union fabriek totdat hij werd afgekeurd vanwege rugklachten. Henny heeft bij veel gezinnen in de huishouding gewerkt en zij zorgde voor het gezin.

Beide speelden in het verleden graag koersbal en eveneens was zingen hun grote hobby. Beide waren vele jaren lid van zangvereniging Sursum Corda in Nieuwleusen. Johan was bovendien ruim 25 jaar lid van het Hasselter Mannenkoor. Henny was vele jaren lid van de vrouwenvereniging Maria Martha. Ruim vijftien jaar geleden verhuisde het echtpaar naar de Van Ankumshof en zij wonen nu alweer ruim drie jaar tot grote tevredenheid in De Hulstkampen.

“Er zijn hier altijd veel activiteiten waar we graag naartoe gaan.” De gezondheid van Johan is nog goed te noemen, die van Henny is wel enigszins broos. Het briljanten echtpaar heeft vier kinderen, twee zoons en twee dochters, zij hebben elf kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. “En de negende is op komst” zeggen beide met een grote glimlach. Wethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen kwam het echtpaar in De Hustkampen in hun appartement namens de gemeente feliciteren.

Lees ook

Huidig Bökkers stopt definitief; geen afscheidstournee

REGIO – De Sallandse rockband Bökkers legt definitief het bijltje erbij neer. Er komt dus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.