duivenwinst voor jan van der veen en gerard wolters

  Voor de vlucht vanuit Weert korfden de leden vrijdagavond 164 duiven in. De duiven kozen zaterdagochtend om half negen het luchtruim voor deze 151 kilometer lange vlucht huiswaarts. Hier was het een duif van Gerard Wolters die om 10.32 uur met een gemiddelde snelheid van 75 kilometer per uur als eerste aantikte op het thuishok in Stegeren. De eerste tien van het concours Weert: Gerard Wolters 1, 3, 4, 6, 7 en 9; Piet Harmsen 2; Gebroeders Ramaker 5, 8 en 10. Ook in het rayon deden de Ommer duiven het goed. Op een deelnemersveld van 1139 duiven behaalden zij hier de plaatsen 1, 3, 4, 6, 7 en 10.
  De duiven in Sens konden door de laaghangende bewolking niet gelost worden. Er werd uitgeweken naar Chalons en Champagne, gelegen op 423 kilometer van Ommen. Ook daar werd op zaterdagochtend niet gelost. De lossing werd uitgesteld naar zondagmorgen 11.00 uur. Door de noordenwind werd het een pittige vlucht. Hier was het een duif van Jan van der Veen die om 17.36 uur met een gemiddelde snelheid van 64 kilometer per uur als eerste arriveerde op het hok aan de Hardenbergerweg.
  De eerste tien van de wedvlucht Sens: Jan van der Veen 1, 3, 5 en 7; Gerard Wolters 2, 8 en 9; Piet Harmsen 4 en 10; Hennie Wolters 6.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.