Home / Dalfsen Regio / duif willem tuten wint monstervlucht

duif willem tuten wint monstervlucht

Allereerst was er een overnachtvlucht vanuit de Franse stad Periqueux, gelegen op hemelsbreed 910 kilometer van Ommen. De duiven die op deze monstervlucht kozen op vrijdagmiddag 14.00 uur het luchtruim. Een duif van Willem Tuten werd als eerste thuis geregistreerd. De top tien van de wedvlucht Periqueux: Willem Tuten 1, 3, 4, 7 en 8; Hennie Wolters 2, 5, 6, 9 en 10.

Daarnaast was er een dagfondvlucht vanuit het eveneens in Frankrijk liggende Sens. Op deze vlucht over 505 kilometer was een duif van Gerard Wolters de snelste. De eerste tien van het concours Sens: Gerard Wolters 1, 4, 8 en 10; Gebroeders Ramaker 2, 3 en 5; Jan van de Veen 6, 7 en 9.

Het derde en laatste concours was een vitessevlucht vanuit Azze Zellik over 239 kilometer. Ook bij deze wedstrijd werden de duiven om 7.00 uur gelost. Het was een duif van Gerard Wolters die als eerste aantikte op het thuishok aan de Stegerdijk in het buurtschap Stegen. De overige top tien noteringen: Piet Harmsen 2 en 9; Gebroeders Ramaker 3, 4, 7, 8 en 10; Alaa Mhalhal 5; Gerrit van Elburg 6.

Lees ook

Wet Voorkeursrecht gemeenten op gronden Dalfsen Noord

DALFSEN – Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen hebben op 30 maart 2021 besloten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.