Home / Dalfsen Regio / drie keer scheepsrecht voor situatie rond vechtbrug in ommen

drie keer scheepsrecht voor situatie rond vechtbrug in ommen

In de periode van ruwweg 2010-2012 werd de brug en de Stationsweg aangepakt, kosten 2,5 miljoen euro. Na opleveren werd duidelijk dat het ontbreken van een fietspad naar de Vechtkade een gevaarlijke situatie met zich meebracht. De aanpassing kostte 80.000 euro. Later bleek dat de klinkers los lieten. Herstel: 250.000 euro.

Nu wordt een motie van de VOV, betreffende het veilig maken van de Julianastraat, uitgevoerd. Het college heeft gemeend om daarbij ook de voorrangsituatie Julianastraat – Vechtkade te wijzigen. Totale kosten 200.000 euro. Er staat in de planning om de situatie voor de fietsers en voetgangers aan te pakken. Begrotingswijziging juni 2018: 30.000 euro.

In het verkeerscirculatieplan staat dat er 50.000 euro extra nodig is voor aanpassing van de verkeerssituatie rond de Vechtkade. Daarnaast staat er in het bestuursakkoord (CDA, LPO en ChristenUnie) dat er een onderzoek naar de verkeerssituatie rond de Vechtbrug moet komen, in het bijzonder het verrijzen van een rotonde.

Lees ook

De Carrousel heeft nieuw seizoensprogramma, in de hoop op betere tijden

OMMEN – Theater De Carrousel in Ommen waagt het erop: het theater heeft een nieuw …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.