dierenliefde is sterk blijkt tijdens open dag vennenberg

  Deze aandacht verbaast mede-eigenaar Jefrem niet, want hij heeft inmiddels vele bijzondere verhalen gehoord van mensen die meer gehecht waren aan hun huisdier dan bijvoorbeeld hun familielid. “Een hond laat je drie keer per dag uit, een oom of tante zie je misschien maar één keer per jaar op een verjaardag. De band tussen mens en dier is dan ook heel sterk.”

  Deze sterke band tussen mens en dier bleek ook uit de woorden op het herinneringsbord, dat voor de gelegenheid werd neergezet. Hierop konden bezoekers hun mooiste herinnering aan hun huisdier noteren. Zo schreef iemand “Trouw, onvoorwaardelijke liefde en grote steun. Mijn allerliefste”. En ook is te lezen “Hij was mijn maatje, altijd aan mijn zijde in moeilijke tijden. We missen je ontzettend”.

  Alles groeit met liefde
  De open dag gaf geïnteresseerden de gelegenheid om de enige dierenbegraafplaats in Overijssel eens met eigen ogen te bekijken en al hun vragen te stellen. Een interactieve puzzeltocht over de begraafplaats leerde ook direct iets over de historie en mogelijkheden. Daarnaast was de ontvangstruimte te bekijken en stonden kisten en manden opgesteld, net als de verschillende lettertypevoorbeelden voor op een grafsteen.

  Daarbij was er ook nog een huifkartocht georganiseerd en was er een vlucht in een zweefvliegtuig van naastgelegen zweefvliegtuigvereniging Aeroclub Salland te winnen. Als aandenken kregen bezoekers een zakje met bloemenzaad met een bedankkaartje met de passende tekst ‘Alles groeit met liefde’.

  Geslaagde dag
  De familie Hulsman kijkt tevreden terug op een geslaagde dag. “De mensen waren allemaal erg enthousiast over de open dag, de antwoorden voor de puzzeltocht werden fanatiek opgezocht. Ook hebben we vele felicitaties en mooie woorden in ontvangst mogen nemen. Daarvoor willen we iedereen bedanken.”

  De Vennenberg is de enige dierenbegraafplaats in Overijssel, in 1992 werd de eerste hond begraven. Inmiddels hebben ruim 3100 huisdieren hun laatste rustplek gekregen op de dierenbegraafplaats. Van honden en katten tot cavia’s en zelfs hagedissen. Bijzonder aan de begraafplaats is dat ook menselijke as mag worden uitgestrooid of ingezet bij het graf van het huisdier.

  De begraafplaats begon 25 jaar geleden met één hectare, en is inmiddels drie hectare groot. Er ligt een plan om er ook nog een park bij te maken, waar mensen kunnen wandelen en rust kunnen vinden. Dierenbegraafplaats Vennenberg is gelegen aan de Kortersweg 4, tussen Dalfsen en Lemelerveld.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.