de nationale driekleur wordt gehesen voor yvonne meijer

  Onder welhaast tropische omstandigheden startte Yvonne vrijdagavond in de finale van haar 800 meter voortvarend. De race verliep in moordend tempo. De hardloopster van ACO kon in de laatste ronde tot op een seconde naderen en liet de chronometer stoppen op 2.22.72 minuten. Die tijd was goed voor eremetaal, en wel het brons.

  Zaterdag stond de 1500 meter op het programma, het favoriete nummer van de hinde uit Witharen. Yvonne startte direct in hoog tempo. Zo strak, dat de concurrentie haar moest laten gaan. De gehele race liep ze solo en kon tot en met de laatste ronde het tempo volgens schema vasthouden. Ze passeerde als eerste de finish in een supertijd van 4.48.29 minuten. Nederlands kampioen, de hoogste tree op het ereschavot en het Wilhelmus, ja, ja, de atlete zette Witharen en haar club ACO eventjes op de kaart. Een topprestatie, die ook haar coach Cor Bronk deed glimmen van trots! Naast nationale medailles pakte ze ook nog en een persoonlijk en een clubrecord.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.