cbs de schakel sluit succesvol waterproject af

  Tekst: Alfred Dorgelo

  Op de laatste dag van mei werd er gezamenlijk ‘geproost’ door al de acht groepen op het schoolplein en konden de leerlingen hun meegebrachte bidons, flessen en bekers vullen met water.Het was tevens het startschot van de ingebruikname van het watertappunt op de Schakel.

  Men wilde de kinderen zo bewust maken van het feit hoeveel suiker er eigenlijk in bijvoorbeeld frisdrank en ranja zit. Zo hielden de groepen 3 t/m 8 iedere dag, een week lang, nauwkeurig bij hoeveel suikerklontjes in het meegebrachte drinken naar school zat. Gelukkig drinken nu steeds meer kinderen water, want aan het eind van de projectweek bedroeg de suikerberg maar liefst 3,8 kilo. Dat stukje bewustwording lijkt geslaagd. Sommige leerlingen wisten niet eens dat er zoveel suiker in hun frisdrank. Dat was reeds pure winst van het project.

  Er stonden voor de groepen diverse activiteiten op het programma tijdens de waterweek met als centraal thema: water, in de breedste zin van het woord. Zo brachten de oudste groepen een bezoek aan een waterzuiveringsinstallatie en volgde diverse lessen in de klas over onder meer waterbesparende maatregelen.

  Op school werd een tentoonstelling ingericht, een projectlied over water geschreven en werden tevens de ouders indirect bij de waterweek betrokken. De week werd afgesloten met een botenrace. Ieder kind had een zelfgemaakt boot gemaakt. Die van groep 1,2 en 3 moest kunnen blijven drijven. Bij de kinderen van groep 4,5 en 6 moest de boot naast kunnen drijven een ons (100 gram) kunnen hebben zonder dat ie zonk.
  De boten van de leerlingen in groep 7 en 8 moest een aandrijving hebben.
  Tuurlijk werd er ook met en in het water gespeeld, zij het met mate… Donderdag 7 juni sloot Marlon Stevelink de week gezond af.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.