Home / Dalfsen Regio / burgemeester vroomen en wethouder scheele bezoeken zorgcentrum t vlierhuis

burgemeester vroomen en wethouder scheele bezoeken zorgcentrum t vlierhuis

Wijkmanager Alien Tuinman van ’t Vlierhuis: “Wij willen zorg bieden aan mensen in een fase van hun leven die ze niet voor ogen hebben gehad. Wij willen dat dit warme, liefdevolle zorg is. Persoonlijke aandacht, zorg die uitgaat van de belevingswereld van de bewoner, in een huiselijke omgeving die herinnert aan hoe het vroeger thuis was.”

Met trots liet ze de Ommer bestuurders de kleinschalige woningen zien, de aankleding van de hal boven en het wijksteunpunt. Ruimtes die zijn ingericht met sfeervolle details en hoekjes die het landelijke leven van de regio ademen. Dit alles sprak de burgemeester aan. Hij was gecharmeerd van de inrichting van de groepswoningen. Naast een gemeenschappelijke huiskamer is er voor elke bewoner een eigen kamer met voorzieningen, om op zichzelf te kunnen zijn.

Buurttuin
’t Vlierhuis zoekt voortdurend naar mogelijkheden om mensen uit de buurt binnen te laten stappen in het wijksteunpunt op de eerste verdieping en te betrekken bij de zorg voor de bewoners. Er zijn plannen om een buurttuin rondom ’t Vlierhuis aan de Haarsweg aan te leggen. Onder andere scholen en buitenschoolse opvang zouden hiervan gebruik kunnen maken. “Een uitgelezen kans om verbinding te leggen tussen het zorgcentrum en de buurt en de buurtbewoners onderling,” vindt Alien Tuinman. 

Lees ook

Het Boek van de Week

‘Getekend: sporen van kindermishandeling’ van Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem In elke schoolklas in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.