Home / Dalfsen Regio / botresten ommen overgedragen aan regioarcheoloog

botresten ommen overgedragen aan regioarcheoloog

Winkelend publiek in Ommen zag dinsdag rond het nieuwe Hema-gebouw in de Varsenerstraat iets vreemds, waar menigeen erg van schrok. Vanaf de openbare weg was goed zichtbaar dat er tijdens de graafwerkzaamheden botten werden opgegraven.

De botten werden met de machine op een stapeltje gelegd. Een tijd lang lagen de overblijfselen open en bloot op de hoek van de Wethouder Paarhuisstraat, nabij de parkeerplaats aan de Varsenerstraat. Een winkelier gaf aan dat aan het einde aan van de dag een gat werd gegraven waar de botresten ingegooid werden. Een passerende inwoner van Ommen riep verbouwereerd uit, “dat doe je toch niet.”

Aannemer aangesproken
De gemeente Ommen is niet te spreken over de gang van zaken na de vondst van de botresten. “In een dergelijke situatie is het gebruikelijk dat er op een zorgvuldige manier wordt omgegaan met de vondsten”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. “Er moet gehandeld worden volgens het protocol. Dat is in dit geval niet gebeurd en daar hebben wij de aannemer ook op aangesproken.”

De werkzaamheden aan de Varsenerstraat gaan nu gewoon verder. Wanneer er nieuwe vondsten gedaan worden, is het zaak dat deze verzameld worden en niet in het zicht liggen van passerend publiek. Botresten dienen op de plek van de werkzaamheden te worden bewaard in een juten zak, die tweemaal per dag geleegd moet worden bij de gemeente.

Steekproef
Voor aanvang van het project aan de Varsenerstraat is de bodem wel gecontroleerd op dergelijke resten, maar er is destijds niets aangetroffen. “Zo’n controle is een steekproef, dus op basis daarvan is niet uit te sluiten dat er later alsnog vondsten gedaan worden”, aldus de woordvoerder van de gemeente.

Lees ook

Geen trainerswissel heren 1 en 2 bij ASC’62

DALFSEN – Het contract met Piet de Jong (37) lag al vast tot en met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.