Home / Dalfsen Regio / bomvol programma bierdoppenfestival voor het hele gezin

bomvol programma bierdoppenfestival voor het hele gezin

Tekst/foto: Gea Slotman

Sowieso is kanker een verschrikkelijke ziekte, maar helemaal als het om kinderen gaat… Dikky Buitenhuis heeft het hart op de goede plek, is een mensenmens en kent er ook een heleboel. Een jaar of vier terug bezocht hij het Bierdoppenfestival in het Brabantse Someren. De opbrengst was voor KiKa.

Vanaf toen is Dikky bierdoppen gaan sparen. Een enkele bierdop brengt bij de oudijzerboer niks op. Maar een miljoen bierdoppen natuurlijk wél! In Ommen worden er inmiddels al een paar jaar massaal bierdoppen gespaard, op initiatief van Dikky. Horeca, sportverenigingen, bedrijven, gezinnen; heel veel mensen houden de doppen van bier- of frisdrankflesjes apart voor Dikky. Overal staan emmers. Dit levert best wat op. Om nog meer geld voor KiKa te genereren, organiseert hij zaterdag 23 juni een groots Bierdoppenfestival in Ommen. Hij richtte er een stichting voor op en krijgt hulp van heel veel vrijwilligers.

Het wordt een gemoedelijk en laagdrempelig feest met een bomvol programma voor het hele gezin. Voor iedereen is er wel wat te beleven. Er zijn bands, er zijn kraampjes, er zijn snacks, broodjes en pizza’s.
’s Morgens is het festival meer gericht op kinderen en jongeren. Zo is er een dansoptreden van kinderen vanaf 6 jaar, een jongerenband uit Zwolle, een popkoor, een springkussen en kunnen kinderen zich laten schminken. Vanaf de middag tot en met het eind van de avond treden er lokale bands op. Om 17.00 uur is er een leuke veiling.
Dikky: “Heel Ommen spaart al drie jaar bierdoppen. Zoveel mensen, ongelooflijk. Met een paar bierdoppen bereik je niks, maar met elkaar kun je heel veel doen. Vorig jaar hadden ze in Someren 50 ton bierdoppen. Na die dag konden ze bijna 10.000 euro overmaken naar KiKa! Daar ben ik heel blij mee. Ik hou van muziek, ik hou van bier en ik hou van organiseren. Een mooie combinatie, ja, haha. En ik vind KiKa een machtig goed doel. Kanker gun je niemand en een kind zeker niet! Er is hier heel veel goodwill voor KiKa. Iedereen helpt belangeloos mee aan het festival. Geweldig! Iedereen is die dag welkom, al kom je even of de hele dag! Voor mij is het festival pas geslaagd als iedereen het leuk vond. Met z’n allen doppen sparen, en met z’n allen een leuke dag hebben. Dáár gaan we voor! Alle opbrengst is voor KiKa. Niemand mag er beter van worden, alleen de zieke kinderen!”
Je kunt niet pinnen op het festival. Neem dus contant geld mee. Vind je het jammer dat je niet op het bierdoppenfestival kunt komen? Je kunt evt. een gift overmaken op NL67 RABO 0328906352 t.n.v. Stichting Bierdoppenfestival. Ommen

Bierdoppenfestival 23 juni, 10.00 tot 23.00 uur Bij de Brink in Arriën. Toegang: ‘s Morgens gratis. Vanaf 13.00 uur entree 10 euro. Facebook: Bierdoppenfestival.Ommen

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.