boek van de week mijn vader is een vliegtuig

  Eigenlijk past het helemaal niet in haar schema, ze is enorm druk met een nieuwe grote pitch voor haar reclamebureau waar veel vanaf hangt. Bovendien hebben ze een nieuw huis gekocht en gaan ze binnenkort verhuizen. Gelukkig kan ze veel door haar werknemers laten regelen, de planning verloopt bijna als een reclamecampagne. Toch roept de voorbereiding veel herinneringen op aan haar jeugd en aan haar vader die toen ze nog jong was van het toneel is verdwenen. 

  De gedachtestroom wordt steeds sterker, Eva is niet meer in staat feit en fictie te scheiden. Bang als ze is gek te worden verlaat ze man en kinderen en trekt tijdelijk in haar ouderlijke huis dat nu toch leeg staat. De oude buurvrouw staat gelijk klaar om haar bij te staan maar op die hulp zit ze niet te wachten. Eva wil op zoek naar haar vader, via hem wil ze erachter komen waarom haar moeder indertijd bij hem weggegaan is. Ondanks de tegenwerking van de psychiatrische instelling waar haar vader al meer dan dertig jaar opgenomen is weet Eva de desastreuze gebeurtenissen uit het verleden stukje bij beetje te reconstrueren. Een zoektocht die haar niet echt gelukkig maar wel wijzer maakt.

  Verstoord
  Antoinette Beumer is regisseur en tv en filmproducent. Ze werkte voor tv onder andere met ‘Goede tijden, slechte tijden’ en ‘Goudkust’, regisseerde films als ‘De gelukkige huisvrouw’, ‘Jackie’ en ‘Soof’. ‘Mijn vader is een vliegtuig’ is haar debuutroman. Ze heeft in het boek veel van haar eigen geschiedenis verwerkt, een deel van de gebeurtenissen in de roman zijn gerelateerd aan haar eigen leven. Aangrijpend beschrijft Beumer de speurtocht van Eva naar de verloren liefde van haar vader en hoe dit Eva’s leven heeft beïnvloed.

  Het boek ‘Mijn vader is een vliegtuig’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl. Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar boekvandeweek.blogspot.com.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.