Home / Dalfsen Regio / belevingsvlucht maakte in heeten en dalfsen meer kabaal dan toegestaan

belevingsvlucht maakte in heeten en dalfsen meer kabaal dan toegestaan

In Heeten, waar het vliegtuig een hoogte had van 2.610 meter, noteerde de Boeing 737 een score van 54,4 decibel, terwijl daar maximaal 47 is toegestaan. Het meetpunt in de gemeente Dalfsen werd gepasseerd op een hoogte van 1830 meter en met een decibelhoeveelheid van 57,4. Ook dit betekende een overschrijding, aangezien hier maximaal 52 decibel is toegestaan.

De vlucht was bedoeld om bewoners van de gebieden onder de vliegroutes van Lelystad Airport het geluid van een vliegtuig in hun eigen omgeving te laten ervaren. De route van de belevingsvlucht gaat ook over het Vechtdal en Salland. Inwoners konden ervaringen naar aanleiding van de vlucht doorgeven via www.belevingsvlucht.nl.

De metingen zijn hier terug te vinden.

Lees ook

Nieuwe stadsdichter Ommen gezocht!

OMMEN – Gedurende twee jaar was Viviane Rose de stadsdichter van Ommen. Eind mei loopt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.