Home / Dalfsen Regio / amy kate et ross grote winnaars internationale dog frisbee wedstrijd

amy kate et ross grote winnaars internationale dog frisbee wedstrijd

Met ruim 50 deelnemers uit binnen- en buitenland was het een gezellige boel bij Manege De Bosruiters in Den Ham. Het weer viel een beetje tegen. Regenachtig, koel en af en toe een lastige wind. Gelukkig zijn dat voor de honden prima omstandigheden. Bij de beginners deden 7 teams mee met de freestyle only. Team Happy Tails behaalde de volgende resultaten. De 10-jarige Kayleigh Voort werd 4e samen met Luke. De 9 jaar oude Lewis von Piekartz uit Beerzerveld werd 3e met zijn hond Apryl. De 10-jarige Rozemarijn ten Brinke uit Bruchterveld werd 2e met haar hond Eagle. En Natascha Grobben uit Hengelo werd 1e met Sky.

Bij het lange afstandsgooien (throw & catch) werd Lewis met Apryl 4e. Sanne Boksebeld uit Hardenberg mocht naar het podium samen met haar hond Buddy. Een mooie 3e plaats. Natascha Grobben en Sky mochten weer naar plek 1. Bij de combined (freestyle en throw & catch samen) met 13 teams werd de jonge Rozemarijn ten Brinke uit Bruchterveld 3e samen met haar hond Flirt. Lewis werd 2e met Apryl en Natascha won de klasse met Sky.

Natascha werd door de volledig Duitse jury uitgeroepen tot meest veelbelovende speler van dit toernooi. Natascha speelde haar eerste frisbeewedstrijd en zette een prachtige show neer samen met haar hond. De 9-jarige Lewis werd door de jury uitgeroepen tot beste junior van het toernooi. Niet alleen vanwege zijn mooie resultaten, maar ook om zijn goede gooitechnieken en samenwerking met zijn hond.

Bij de open klasse throw & catch kwalificeerde Hanneke Rijckaert uit Hengelo zich met Mr. Neal voor het EK en WK. De open klasse werd gewonnen door de 13-jarige Amy von Piekartz uit Beerzerveld, die ongelofelijk goed en ver gooide. Ze heeft zich daarmee gekwalificeerd voor het EK in Frankrijk en WK in Chicago. Bij de freestyle only mocht Amy twee keer het podium op. Met Ross behaalde ze de 2e plaats en met Kate de eerste plaats. Bij de combined mocht Amy opnieuw twee keer het podium op. Met Ross behaalde ze de 2e plaats en met Kate de 1e. Ze liet daarbij de zeer ervaren Bettina Koch achter zich.

Amy, Ross en Kate vertrekken eind augustus naar het Wereldkampioenschap AWI in Chicago, waar ze ongetwijfeld weer hoge ogen zullen scoren. Het is een lustrum voor Amy & Kate. Ze doen al voor de 5e keer mee aan het WK. Amy was 8 jaar oud toen ze voor het eerst aan het WK mee mocht doen in Tampa, Florida. Volgens de jury ontwikkelt ze zich nog steeds en is haar moeilijkheidsgraad qua worpen ongelofelijk hoog. Het is een feest om naar Amy, Kate en Ross te kijken. Coach Karen Mulders is bijzonder trots op de behaalde resultaten van haar teamleden. Maar vooral trots op de prachtige samenwerking tussen hond en eigenaar.

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.