achtste vechtgenotenrit weer een daverend succes

  Foto: Chantal Otten

  Voorzitter van de organisatie Roos ter Beek legt uit: “Het idee erachter is simpel. Een mooie en gezellige dag samen, mooie herinneringen maken en niet hoeven denken aan ziek zijn, niks hoeven uitleggen, maar als je dat wel wilt is het ook prima, want je bent onder elkaar. We maken er met zijn allen speciaal voor de kinderen en hun gezinnen een mooie dag van.”

  Elk jaar wordt een route van circa honderd kilometer gereden, speciaal uitgezet door vaste vrijwilligers Jan Zwinselman en Wout Otten. Twee stops voor lunch en ijs horen daar natuurlijk bij. Afgelopen zaterdag was de lunchstop bij De Koppel in Hardenberg, waar speciaal voor de Vechtgenotenrit het jaarlijkse Vechtival eerder begon. Bootje varen, blote-voetenpad, kanoën, kajakken, waterbeestjes vangen en bekijken, meerdere demonstraties, er was vermaak genoeg.

  Ter Beek vervolgt: “We nemen de 60 kinderen en hun gezinnen mee op meer dan 30 trikes, 10 zijspannen en op ongeveer 50 solomotoren. Dat begeleiden we met 25 verkeersbegeleiders en politie. Ongeveer 20 vrijwilligers lopen daar de hele dag nog weer omheen. Een hele happening dus met een man of 250 in totaal en zo vreselijk gezellig. Vanaf het moment dat de eerste rijders binnenkomen op het terrein van de Stekkenkamp, totdat de laatste weer vertrekt kan ik niets anders doen dan lachen en regelmatig kippenvel voelen opkomen. En daar ben ik bepaald niet de enige in!”

  Voor het ijsje in de middag werd Restaurant De Bootsman aangedaan op de terugweg naar Ommen. Afsluiter én weer een hoogtepunt was het rondje rond de kerk in Ommen. Het horecaplein aan de Brugstraat werd steeds voller met publiek door de aansporingen van speaker Johan Dankelman in het begeleidende antieke vrachtwagentje. Toeschouwers kregen enkel lachende en zwaaiende kinderen en hun ouders te zien achterop of in de zijspanbak bij de net zo vrolijk zwaaiende trikers, zijspanrijders en motorrijders.

  Net als de kinderen en hun gezinnen, de rijders en de vrijwilligers heeft ook het publiek alweer zin in volgend jaar. De eerste aanmeldingen van rijders en gezinnen zijn zelfs alweer binnen.

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.