woningstichting de veste komt met tijdelijke oplossing voor woningzoekenden

  Met spoed op zoek
  Op diverse plekken in de gemeente worden nieuwe huurwoningen gebouwd om ervoor te zorgen dat woningzoekenden een thuis kunnen vinden. Voor de korte termijn zoekt Woningstichting De Veste een oplossing voor de spoedzoekers. Deze mensen komen door hun korte inschrijftijd niet in aanmerking voor een reguliere huurwoning. Gevolg is dat mensen in nood vaak op vakantieparken belanden. Met het plaatsen van deze huizen, zogenaamde ‘Tiny Houses’, biedt De Veste voor hen woningen aan. Denk daarbij aan starters of mensen die wegens echtscheiding met spoed een woning zoeken. Deze mensen staan nog maar pas ingeschreven bij Woningstichting de Veste. Ook mensen die in Nederland aan hun toekomst gaan bouwen, kunnen hier hun eerste woning vinden. In afstemming met het team van Samen Doen wordt besproken wie er komen wonen. Zo wordt er echt plek geboden aan mensen die hoge woningnood hebben en vanuit hier straks door kunnen naar een huis dat bij hen past. Alle nieuwe bewoners zullen maximaal twee jaar in de Tiny Houses wonen om vervolgens door te stromen naar een andere permanente woning.

  De eerste Tiny Houses
  In de Botermanswijk in Dedemsvaart liggen nu de eerste plannen voor het plaatsen van twaalf van deze tijdelijke huurwoningen. De gelijkvloerse woningen, waar één persoon kan wonen, worden aan weerszijde van de straat geplaatst. Het omliggende groen wordt door de woningstichting aangelegd en onderhouden. Bij het kiezen van een locatie is gekeken naar een plek die ligt in de nabijheid van een woonwijk en de voorzieningen in het centrum. Een prettige omgeving, voor de dagelijkse boodschappen en opdoen van sociale contacten. Als bewoner blijf je zo verbonden met de buurt waarin je woont. Ook een wijkconsulent is en blijft actief betrokken bij de realisatie en straks ook bij de bewoners die er wonen.

  Voor uitgebreide informatie over deze Tiny Houses kijk je op de site.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.