Home / witte rook in dalfsen

witte rook in dalfsen

Ronald Kip, die zowel formateur als informateur was, sprak maandagavond over een ”bijzonder moment” en een ”belangrijke avond”, voor de inwoners van Dalfsen. Zeven weken na de verkiezingen is er een eind gekomen aan de coalitieonderhandelingen. Kip gaf aan dat hij als informateur twee mogelijkheden voor een nieuwe coalitie zag. De eerste was die van Gemeentebelangen samen met het CDA. Het alternatief zou een coalitie van Gemeentebelangen, PvdA en de ChristenUnie zijn. De formateur benadrukte dat een stabiel bestuurlijk klimaat erg belangrijk is voor Dalfsen. Gezien de ervaringen van de huidige coalitie werd een voortzetting van huidige coalitie als eerst uitgewerkt. Volgens Kip is er uit de werksessies tussen CDA en Gemeentebelangen ‘’een mooi huwelijk ontstaan.’’

Ook Jos Ramaker, fractievoorzitter van Gemeentebelangen, benadrukte het belang van continuïteit en stabiliteit voor het Dalfser college. De huidige drie wethouders, Ruud van Leeuwen (GB), André Schuurman (GB) en Jan Uitslag (CDA), blijven dan ook op hun post.

Fractievoorzitter van het CDA, Betsy Ramerman lichtte het coalitiedocument voor de komende vier jaar toe. Het document heeft als titel: ‘Dichtbij-Dalfsen-Dichtbij.’ De gemeente Dalfsen moet volgens Ramerman dicht bij haar inwoners staan. ‘Nabijheid’ vormt de rode draad in het coalitieakkoord.

”In de participatiesamenleving trekken inwoners en overheid samen op. Wij hechten grote waarde aan deze samenwerking”, valt te lezen in het akkoord. Andere speerpunten die in het akkoord genoemd worden zijn onder andere klimaat, duurzaamheid en milieu. De gemeente gaat door met de realisatie van een gasloos Dalfsen. Een ander punt uit het akkoord is het streven naar passende en betaalbare woonruimte voor iedere doelgroep. Om jeugd in de kernen te behouden gaat de raad de mogelijkheid onderzoeken om startersleningen ook open te stellen voor nieuwbouw woningen.

Naar verwachting wordt het nieuwe college geïnstalleerd in de raadsvergadering van 28 mei.

Lees ook

Geen trainerswissel heren 1 en 2 bij ASC’62

DALFSEN – Het contract met Piet de Jong (37) lag al vast tot en met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.