vv marienberg snakt naar het einde

  “Komende zaterdag zijn wij op het Westerpark gastheer voor de Katholieke VoetbalVereniging Quick’20 uut Oldenzaal. De laatste voorbeschouwing van het seizoen, dat staat als een paal boven water. Nummer 26, gelukkig wel, Mariënberg snakt naar het einde. Met een overvolle lappenmand sluiten wij het voetbaljaar ‘17/’18 in stijl af. Onophoudelijk blessureleed was wel de roodzwarte draad van het seizoen. Wij verschuilen ons er niet achter, zo liggen nu éénmaal de harde feiten. Kreeg er vorige week zowaar na afloop van het duel tegen Banthum bijna ruzie over met een vooraanstaand lid van de Moscou-bewoners. Wat als onze ziekenboeg wat minder vol was geweest, wat als wij bijna het hele seizoen net zo’n superfitte selectie hadden gehad als die club VKV (vijf kilometer verderop), hadden wij dan een rol van betekenis kunnen spelen bij misschien de top 5?

  Ik denk het eerlijk gezegd wel. Niels van ’t Hoog heeft meteen bij de eerste noemenswaardige wedstrijden waar het om de knikkers draaide jonge jongens ingepast die gelijk in positieve zin opvielen. Jari en Dani van der Veen, Erjan Kamphuis. Allen raakten helaas vroeg of later het seizoen langdurig geblesseerd. Niels viel zelfs terug op A-junioren zoals een Dennis van der Veen of Erwin Ploegman. En wat te denken van onze keeper, Jelle Brinks, de rots in iedere zestienmeter branding! Die zijn wij nog wel een tijdje kwijt. Gelukkig liet Thijs Altena zien uit het juiste keepershout gesneden te zijn, de verrassing van dit seizoen. Sommige jongens speelden zelfs geen enkele wedstrijd in het vlaggenschip, bij het begin van het seizoen zaten ze geblesseerd toe te kijken en die zienswijze bleef zo, zesentwintig wedstrijden lang, stekeblind! Hopelijk haken Ruud Woelderink en Roy Lotterman volgend seizoen wel weer aan….Laten we het hopen.

  Het was zo’n seizoen dat een onbeduidend zuchtje wind, wat plotsklap de kop opstak, alweer een nieuwe blessure ten gevolge had. Ja, zelfs ik…kreeg van de week een appie van een niet te nader noemen persoon. Of ik nog een slof en een oude voetbalschoen bezat, misschien wel een stel paar keepershandschoenen…De nood is inderdaad bijzonder hoog….?!?!?! Heel benieuwd met welke namen Niels komende zaterdag kan starten tegen Quick’20 uut Oldenzaal. Die hebben ook heel wat uit te leggen. De heren voetballers van sportpark Vondersweijde grijpen, zoals het nu lijkt, overal naast. Geen nacompetitie! Naar alle waarschijnlijk- en hoogstwaarschijnlijkheid, alhoewel de wonderen de wereld nog niet uut zijn….Wat ik oe brom!

  Maar ga er maar gemakshalve van uit dat naast Juliana’32 en Wilhelminaschool, Bergentheim als tweede zal eindigen en zo de periodetitel van kampioen Oranje Nassau overneemt. Succes alvast! Quick’20 zal derde worden maar ditmaal met lege handen blijven staan. Was daarop gerekend? Moeilijk in te schatten. De meeste aandacht aan de Primulastraat nummer 15 gaat vooralsnog naar het zondagvoetbal. De zaterdagtak blijft er soms wat lullig bijhangen. Wie weet wordt het volgend seizoen beter als oud-voetballer van Quick’20, eerder een begenadigd voetballer op zondag, Tim Engbers de scepter gaat zwaaien bij de zaterdagtak. Hij volgt vertrekkend trainer Jan Exel op, trouwens geen familie in Lemele, Waarvan akte!

  In het eerste onderlinge duel behaalden wij in Oldenzaal een verdienstelijk punt 2-2) waar Quick’20 het meeste recht op een driepunter had. Maar zoals vaker dit seizoen was Thijs Altenta een zeer moeilijk te passeren doelman. Had ik het al vermeld, voor mij is Thijs één van de spelers van het jaar, tuurlijk heb ik voor keepers een lichte voorkeur maar toch. Thijs kreeg even de loodzware opdracht Jelle te doen vergeten in amper een handvol wedstrijden. Nou, Thijs maakte zich niet Al-te-na en slaagde met vlag en wimpel! Daar mag best een extra fles Beerenburg naar toe en anders houdt Sabine ‘m wel uit de wind.

  Gelukkig het laatste duel in de 3e klasse D. Wij zijn er aan toe….Het duurde net allemaal een paar wedstrijden te lang. Het rapport is in mijn ogen nog dik, dik voldoende…..Om een goed oordeel te vellen moet je alle ins- en outs kennen, daarom doet zo’n opmerking van een Banthumer mij dan ook totaal niets….Dat is niet verder kijken dan je neus lang is. Glas halfvol of glas halfleeg, daar zal altijd wel wat van dat troebele kanaalwater doorheen blijven sijpelen…..Ik gok, misschien tegen beter weten in, ouderwets op een 3-1 zege. Het duel staat onder leiding van de heer Cemil Taflan en hij fluit om half drie voor het eerst op zijn fluit. En om kwart over vier, of iets later, fluit hij ook eindelijk dit seizoen in de boeken. Veule wille en succes Mannen. Joah, mag wel zo…(AD)”

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.