vv avereest en rijssen vooruit in evenwicht

  Tekst: Luuk Visscher
  Foto’s: G.J. Van der Veen

  Het is en blijft een nostalgisch gezicht bij aankomst in Rijssen. Het sportpark aan de Stokmansveldweg, naast de doorgaande wegen en de prachtige houten (in de clubkleuren) tribune. Geweldig gezicht en iets om als club trots op te zijn! De weersomstandigheden waren uitstekend deze middag. Alleen de dag waarop gespeeld mocht worden was minder gelukkig…. Bevrijdingsdag 2018. Een dag waarop meerdere spelers waarschijnlijk liever naar een festival in de buurt waren geweest.

  Trainer Stef Lamberink stond deze middag voor een uitdaging. De vaste waarden René Koster en Kevin Buiter waren afwezig, dat was op voorhand bekend. Een tegenvaller was dat spits Jurgen Visscher in de warming up moest afhaken met een enkelblessure. Gelukkig beschikt de coach over een aantal multifunctionele spelers, die op meerdere plaatsen inzetbaar zijn. Aanvoerder Marcel Dijk is zodanig hersteld dat hij in het basiselftal kon starten. Sven Joosse kreeg ook een basisplaats en begon als linkermiddenvelder.

  Om 14.30 uur werd afgetrapt en Avereest begon zoals vaker de laatste weken. Het initiatief werd genomen en men was doorlopend op de helft van Rijssen Vooruit te vinden. Door de verschillende wisselingen in het team was het in het begin wel even zoeken naar de juiste combinaties. De vaste patronen waren, begrijpelijk, niet direct zichtbaar. Regelmatig werd (te) snel de lange bal gehanteerd. Dit zorgde echter niet voor zoveel onrust in de Rijssense verdediging dat er doelrijpe kansen ontstonden.

  Na ruim 20 minuten de eerste serieuze mogelijkheid voor de Louwdijk-Rooth formatie uit Balkbrug. Een prima corner van Sven Joosse werd door de mee opgekomen Marcel Baas in één keer op de pantoffel genomen, de bal verdween helaas naast het doel. Even later werd de bal achter de verdediging van Rijssen Vooruit gelegd. Sven Joosse ging het duel aan met doelman de Moor en kwam als winnaar uit het duel. De kopbal ging richting het doel maar kon op het laatste moment worden uitverdedigd.

  Tot de 40e minuut was Rijssen Vooruit eigenlijk geen enkele keer kansrijk in de buurt van doelman Reinier Zwijns geweest. Dit veranderde echter binnen enkele minuten. Eerst tikte Zwijns een één op één duel naast zijn eigen doel en even later werd een gevaarlijke kopbal door Dani Docter van de doellijn gekopt. Rijssen Vooruit werkte zich in de wedstrijd en Avereest gaf ook de gelegenheid aan de geel-zwarten uit Rijssen om een resultaat te halen.

  In de rust gaf trainer Lamberink aan dat Avereest wel het initiatief weer diende te pakken en dat er meer naar de voetballende oplossingen gezocht moest worden in plaats van mee te gaan in het wat meer opportunistische spel van de Rijssenaren.

  In de 2e helft nam Avereest opnieuw het initiatief en het eerste halfuur was het vooral eenrichtingsverkeer richting doelman de Moor. Rijssen Vooruit verdedigde echter heel compact en gaf relatief weinig kansen weg. Avereest diende wel alert te blijven bij de spaarzame uitvallen van Rijssen Vooruit want men beschikt over een aantal handige aanvallers die uit niets zomaar iets kunnen maken. Af en toe leidde dit tot wat schermutselingen voor het doel van Avereest, zonder dat het tot echt uitgespeelde kansen leidde.

  Avereest bleef proberen om een opening te vinden in de hechte geel-zwarte verdediging. Er kwamen kleine kansen voor Niek Kuiper en Yorick Bonen, maar de, spreekwoordelijke, trekker overhalen lukte niet. Naarmate de wedstrijd vorderde werd duidelijk dat de ploeg die zou scoren waarschijnlijk de wedstrijd ook zou gaan winnen.

  De vermoeidheid begon de beide ploegen parten te spelen en Avereest werd wel steeds dreigender. In de 85e minuut glipte Niek Kuiper langs zijn tegenstander en ging het strafschopgebied binnen. Hij werd licht getoucheerd en kwam al struikelend ten val. De, goed leidende, scheidsrechter vond het echter te weinig voor een strafschop.

  Om toch nog te proberen het tij te keren, kwam Jurgen Visscher als invaller binnen de lijnen. Ook hij kon de ban in de laatste vijf minuten niet breken, hoewel een kopbal van hem een beter lot had verdiend. Ook een kopbal van Dani Docter mistte kracht en werd een prooi voor de doelman van Rijssen Vooruit.

  Gezien het veldoverwicht was een overwinning van Avereest mogelijk terecht geweest. Gezien het aantal echte kansen aan beide kanten, was de puntendeling terecht. Na ruim 90 minuten besloot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd te fluiten.

  Door dit resultaat en het gelijke spel tussen DKB en PH Almelo blijft het erg spannend in de strijd om de 2e periode en om de plaatsen 2,3 en 4 in de eindrangschikking. Trainer Lamberink was tevreden over de inzet en energie die er door de spelers was getoond. Maar om de term te gebruiken die op twitter voorbij kwam: “ Tis niet aans ”.

  Volgende week is Avereest vrij en op 19 mei is SC Daarle de tegenstander op Sportpark de Balk en zal er om 14.30 uur worden afgetrapt. We hopen ook dan op veel toeschouwers (evenals vanmiddag) die VV Avereest (onder)steunen in de strijd om de 2e periode en 2e plaats op de ranglijst!

  Opstelling VV Avereest: Zwijns; N. Buiter, Baas, Binnendijk, Docter; Leyon Courtz (van de Beld), M. Dijk, J. Dijk, Joosse (Visscher), Kuiper, Bonen.

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.