vrijwilligers vechtdalleeft tv professionaliseren reportages

  Sinds 1 januari beschikt VechtdalLeeft TV over een eigen studio. In de voormalige Julianaschool aan de Sandbergstraat 2A in Ommen heeft VechtdalLeeft een lokaal ingericht als studio. Ook vergaderingen van de lokale omroep vinden hier plaats. De studio is dusdanig ingericht dat er opnames gemaakt kunnen worden. In maart werd voor het eerst een politiek debat in de studio opgenomen, met alle politieke partijen, die aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnamen. Een studio waarin opnames gemaakt kunnen worden, ontbrak op het wensenlijstje van de lokale omroep.

  Om de reportages in de studio en op locatie nog meer te professionaliseren zijn de cameramensen en interviewers bezig met een training Echt Leren Filmen. Twee keer kwam de groep bijeen in de studio voor de theorie. Echt Leren Filmen is een initiatief van filmmaker Theo Kok. Hij maakte tal van films voor bioscoop, televisie en bedrijfsleven. Jarenlang begeleidde hij stagiairs van de Filmacademie en gaf hij les bij film- en videoclubs.

  De derde keer ging de groep vrijwilligers op vrijdag 18 mei filmopnames maken in zorgcentrum Oldenhaghen. Doel was de zeven reigers te fotograferen in de meanderende vorm waarop ze de ruimte in ‘vliegen’. Deze reigers zijn gemaakt door kunstenaar Eric Schutte in opdracht van de Stichting Vrienden van de Saxenburgh Groep. Uitgangspunt van de training is: Meer beeldend filmen en meer uitgaan van de kijker.

  Tijdens de laatste training die in september dit jaar plaatsvindt, worden de resultaten van de praktische opdracht in Oldenhaghen besproken. De cameramensen en interviewers zijn erg enthousiast.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.