voorbeschouwing svvn nijverdal marienberg

  Zaterdag reizen wij af naar Nijverdal waar op sportpark Groot Lochter aan de Rossinistraat nummer 2 Sport Vereniging Volharding Nijverdal (SVVN) onze vriendelijke gastheer zal zijn.

  Voetbal was de afgelopen week trouwens louter bijzaak op het altijd gezellige Westerpark.
  Henk Veltink, één van onze grootste clubiconen in de rood-zwarte voetbalgeschiedenis, overleed namelijk zaterdagnacht op 68-jarige leeftijd.

  Een hard gelag, het leek zo goed te gaan met onze nestor die de fluit net zo makkelijk hanteerde als Rolf Hofsink het zwart-witte leder beroert. Vorig jaar waren de kaarten zo goed als zeker geschud maar Henk leek de ziekte met de grote K. een flinke loer te gaan draaien. Zijn wedstrijd was nog niet ten einde. Wat ik oe bromde. Hij was maar net begonnen aan de tweede helft. De wandelstok verhuisde naar de kliko. Opgeruimd staat netjes. De medicatie, bestralingen en chemokuren sloegen aan en Henk was gelukkig weer wekelijks te vinden op de groene velden.
  Een biertje drinken met Henk was een groot genot. De rouwadvertentie in de Toren van de stamgasten van Café Mans vertelde in een notendop het hele verhaal simpel maar doeltreffend.

  Daar werden zaterdagavond na de wedstrijden van het eerste elftal hele bomen over diverse onderwerpen ter tafel gebracht en scherp geveld.
  Als het nou ging over politiek, geloof, de samenleving, roddels…niets bleef onbesproken maar vele verhitte discussies gingen wel steevast over de voetbal. Ons cluppie, Mainbarg, waarvan Akte.
  Henk gaf altijd ongezouten zijn mening zonder aanzien des persoons.
  Moest daar aan denken. Voetbal vinden wij altijd 2 x 3 kwartier heel belangrijk. Maar er over lullen is eigenlijk nog veel mooier. Dat deden we, dat blijven we zeker doen als was het maar als mooi en verstild eerbetoon aan onze Henk Veltink. Henk heeft straks boven flink wat te melden over zijn geliefde Mainbarg. Dat het ons weer voor de wind gaat. De jonge jongens het super doen…
  Van die dingen, gespreksstof genoeg voor ondermeer onze andere clubiconen als bijvoorbeeld een Jan, een DerkJan, een Henk, een Eg en misschien zitten ze wel lekker warm in de OAD-bus van Freek op een oud sportveld daar Ins Blaue Hinein en kijken ze naar beneden om vervolgens een portie trots te zijn van heb ik jou daar……Henk was een fantastische mooie kerel…..Helaas is hij uitgefloten!

  Wij hebben zaterdag gewoon de vrijheid om te mogen voetballen tegen SVVN in Nijverdal.
  Graag hadden wij deze wedstrijd op een doordeweekse dag willen spelen, op 5 mei moeten wij eigenlijk onze vrijheid vieren en niet achter een bal willen lopen te rennen.
  Blijkbaar lukte het SVVN niet om door de week een volwaardig elftal op de benen te brengen.
  Ze miste vorige week een heel leger las ik op de site. Nou ja, het lukt ons dit jaar elke zaterdag niet om een volwaardige selectie te presenteren, laat staan in de week. De charme van een kleine club. Ach, je wilt of je wilt niet meewerken aan een vriendelijk verzoek. Bovendien zit de stukjesschrijvert van de SVVN-site ook nog altijd het 1-1 gelijke spel dwars wat er na 90 minuten voetballen stond op het scorebord van 23 september 2017 jl. Aan de gelijkmaker van de Westerparkbewoners ging volgens hem een duidelijke overtreding aan vooraf. Nou ja, zelfs de SVVN-video bracht geen soelaas. Laat zoiets toch eens rusten….Er zijn belangrijke dingen op deze aardkloot denk ik dan….
  SVVN verloor vorige week kansloos van Wilhelminaschool. Het was open huizendag aan de Rossinistraat. Ze verloren met 2-7 van de School. Dat gebeurde al twee keer eerder dit seizoen, hierna volgde steevast een overwinning. Dus wij zijn gewaarschuwd.

  Kieken met welke elf Niels nu kan aantreden tegen de ploeg van de afscheidnemende trainer Bart Ester die nog enkele weken op het Nijverdalse vinkentouw zal zitten. Dan mag Julian op den Dries het overnemen. Verder heb ik niet veel te melden. Wij snoepten ON een mooi punt af. Ach, ze zullen wel kampioen worden maar het is in ieder geval goed voor de moraal. Geen wedstrijd om des keizers baard. Neuh, wij willen zo hoog mogelijk eindigen ondanks dat wij zaterdag opnieuw hebben te kampen met een waslijst aan afwezigen. Het duel staat onder leiding van de heer Gert Maneschijn uit Daarlerveen, een mooie oude bekende, en hij fluit om half drie voor het eerst op zijn fluit. Natuurlijk gokken wij ouderwets op een 1-3 zege. Gun jezelf de vrijheid. Succes Mannen en alvast veule wille, skik en maak een knipoog naar boven voor onze gevallen helden…..(AD)

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.