voorbeschouwing banthum marienberg

  Tekst: Alfred Dorgelo

  Ongeacht de stand op de ranglijst blijft de onvervalste kanaalderby altijd een strijd om naar uit te kijken. Misschien heeft het niet meer de allure van vrogger, niet dat vrogger alles beter was – dat hoor je mij niet zeggen-, maar toch kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat wij eerder alles mochten verliezen als wij maar wonnen van die groenwitten uut Banthum, bij wijze van spreken!

  ‘Times are Changing…..’ Ik hoor het Bob Dylan zo zingen en anders laat Bredero het wel weer eens verkeren zo zittend op zijn boot ergens dobberend tussen het Westerpark en Banthum.

  Toch is het geen wedstrijd om des keizers baard. Neuh. Zowel Mariënberg alsmede onze gastheren van aanstaande zaterdag willen in haar laatste twee wedstrijden flink wat punten sprokkelen. Indien mogelijk, zes uut twee! Onze uitgangspositie is om zo hoog mogelijk te eindigen. Misschien nog wel één plekkie op te schuiven richting eindpositie nummer 5!

  Het zou, gezien het uiterste blessuregevoelige seizoen, een prestatie van wereldformaat zijn van trainer Niels van ’t Hoog en zijn technische-, medische- en begeleidingsstaf! Eerlijk is eerlijk! En waarom ook niet? Vorige week stond er tegen Juliana’32 een ploeg die er voor de volle honderd procent voor wilde gaan. Er zat een stuk beleving in waar je u tegen zei.

  Wellicht was de boodschap die Niels van te voren predikte en waarvan ik nog even een klein stukkie van mee mocht pikken wel de sleutel tot de 3-1 succesvolle overwinning. Eerst presteren dan pas feestvieren. Volgens mij schraapten de spelers zich nog een keer achter de oren, depte het resterende vocht vanachter de geluidsdragers en gingen volle bak! Kiek zo kan het ook…..Goed te passé over!

  Banthum wil daarentegen ook winnen, want ze willen The Best of The Rest worden. Nu Oranje Nassau zich vorige week kroonde tot de meer dan terechte kampioen van de 3e klasse D, nogmaals gefeliciteerd, wil Banthum natuurlijk vol voor de tweede plek gaan. Die geeft aan het eind namelijk recht op deelname aan de nacompetitie. Echter door het verlies tegen Wilhelminaschool zagen ze wel concurrent Quick’20 naderen. Ze staan nu op het vinkentouw met maar drie punten achterstand. Tuurlijk, heeft Banthum dankzij de voetjes van ondermeer Nick Buitenhuis en Ronnie Hakkers een straatlengte voorsprong qua doelpunten….

  Maar ja, maar toch….!?! Je zou maar verliezen van Mainbarg, de week daarop wacht Kloosterhaar, weer zo’n derby en de zwartwitten willen aan hun sportief waardeloze seizoen vast en zeker een mooi eind breien….Winst op Banthum zou dan een meer dan welkome opsteker en afsluiter zijn!

  Wat ik oe brom! Leer mij die Machielsen kennen….Dat zou je, als alle troebele water van het Kanaal Haandrik Almelo volledig kats de verkeerde kant uut stroomt zo maar na zesentwintig wedstrijden met lege handen kunnen staan. Dan ben je als rechtgeaardde Banthumer niet bliede….Dan draai je geen vrolijke rondjes op het Bastinghplein rond, dan ga je huilen, tranen met groene tuiten. Ga je smijten met dingen waar je niet eens mee wil smijten. Dus, hoezo een wedstrijd om des keizers baard? Dacht het niet! Er staat altijd prestige op het spel. Een Mainbarger wil niet verliezen van een Banthumer en andersom is het, denk ik, net zo….Kortom, het gaat wel degelijk ergens om.

  Het is tevens de laatste keer dat wij Arjen Plessen ontmoeten. Na drie seizoen verkast hij naar Meppel toe waar hij de plaatselijke FC van zijn oefenstof gaat voorzien. Natuurlijk wil hij afscheid nemen met een prijsje….Hij wordt volgend jaar opgevolgd door een man van de club, die terugkeert op de voor hem zo vertrouwde grond. Bert Snippe zal vast zaterdag aanwezig zijn….

  Het moet sowieso een feestdag worden voor Banthum. Springkussens, schminken, het jaarlijkse lage prijzen festival en het duo Down Under klimt vanaf 17.00 uur op het podium. Waarvan Akte!

  Laten wij er nou met z’n allen voor gaan zorgen dat zij een behoorlijk chagrijnig Banthum naderhand in de juiste feeststemming moeten dienen te krijgen. Laten wij eens gek doen. Gewoon winnen met 1-3. ‘Times are Changing……’ Het duel staat onder leiding van de heer Jan Kremer en hij fluit om half drie voor het eerst op zijn fluit. Succes Mannen, alvast veule wille en skik.

  Alfred Dorgelo

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.