vilsteren krijgt ulu spor ondanks ramadan niet op de knietjes

  Eind februari kreeg Vilsteren in eigen huis een vreselijk pak slaag van Ulu Spor. De latere kampioen werd op de Molenesch geen strobreed in de weg gelegd en had een heerlijke middag waarin acht keer het net achter Jesper Peul werd gevonden. Dat moest anders in de return in Zwolle. Te meer omdat Vilsteren de derde periodetitel kan pakken, maar dan was winst de voorwaarde. O ja, nog een kleinigheidje, IJhorst moet wel de eer laten aan Uffelte. Voor de formatie uit het Reestdal volstond een remise om als derde en laatste ploeg door te schuiven naar de barrage.

  De cijfers op sportpark De Aa-landen in Zwolle-Noord oogden opnieuw dramatisch, toch was Zwinselman niet mopperig. “Nee, het liep wat ongelukkig, maar we bleven lang in de wedstrijd.” Over in het zadel helpen gesproken. Na een minuutje gaat de bal na een struikelpartij op de stip. “Dankjewel”, zegt topschutter Mehhet Dede. Vilsteren denkt met deze minimale achterstand te kunnen rusten, maar Dede slaat op minuut 45 alweer toe.

  “Toch zag ik nog alle kansen. Qua veldspel kwamen we goed mee en bij hun werd het minder en minder, vermoedelijk door de ramadan.” Wouter Mars mist de kans om na de thee voor aansluiting te zorgen en even later ligt ie er aan de andere kant in. Fikret Akin is de spelbreker voor Vilsteren. Jeffrey Feijen knalt Vilsteren weer in de wedstrijd, die vervolgens door Akin weer naar de bliksem wordt geschoten. “Daarna was het over”, zag ook Zwinselman. In de slotfase vijzelt Dede zijn persoonlijke score nog even op en pas daarna is Mars doeltreffend. De negentig minuten staan al op de spreekwoordelijke klok als Omer Sentürk de eindstand op 7-2 bepaalt.

  “Ja, jammer van die drie strafpunten, anders hadden we een periode gepakt”, beaamt Zwinselman. “Volgend seizoen maar eens weer zien. Onze keeper (Jesper Peul, WL) vertrekt, dus er is een vacature. Wouter Mars wordt papa, moet daarom vaker thuisblijven en gaat voor een tweede ster. Hij wil er twintig inschieten volgend seizoen. We gaan het zien!”

  Stand 5A: Ulu Spor 22-58 (kampioen), Scheerwolde 22-49 (per 3), IJhorst 22-43 (per 1), Vilsteren 22-37 (-3), Giethoorn 22-34, Uffelte 22-33 (per 2), DOS ’63 22-29, DVSV 22-27, Kuinre 22-23, Wapserveen 22-19, Willemsoord 22-11 en Blankenham 22-6.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.