vilsteren doeltreffender in knotsgek duel met ijhorst

  Tekst: Willem Lampe

  “Echt een knotsgekke wedstrijd”, verklaarde Zwinselman na afloop. “Eindstand 4-3, maar het had ook maar zo 8-8 of iets in die buurt kunnen zijn.” De trainer van Vilsteren verwachtte dat IJhorst van meet af aan ging stormen en dat gebeurde. Balletje op de lat, net naast en zo gebeurde er in de openingsfase nogal het een en ander voor de goal van Jesper Peul. Toch was de opportunistische speelwijze van de bezoekers spekkie voor het bekkie voor de thuisclub. “We hebben natuurlijk snelheid voorin, met Justus von Martles en Wouter Mars, plus een echte afmaker in Fedor Hendriks.

  De een op een brak IJhorst op. Jeffrey Feijen ziet Mars gaan en die opent het doelpuntenfestijn. Als even later Matthijs Kamphuis verwoestend uithaalt vanuit een ingooi zit Vilsteren op rozen. Zeker als na de thee Jelle Niens goed reageert op een balletje terug van Hendriks. “Maar ondanks de 3-0 was ik er nog niet gerust op en dat kwam uit”, graaft Zwinselman in zijn grijze massa. Direct na de 3-0 verlengt Chiel Mars onbedoeld een voorzet tot achter Peul. Cristiaan Drogt zorgt er venlater voor dat Vilsteren-IJhorst weer een wedstrijd wordt. Als de bal op de stip gaat na een handsballetje pakken de spreekwoordelijke wolken zich samen, maar ‘de pengel’ wordt niet benut. De 3-3 valt een paar minuutjes voor tijd als Erik Wielink attent is na een hoekschop. Toch valt het balletje goed voor de thuisclub. In de slotminuut stuurt Chiel Mars nog een keer Fedor Hendriks weg, die met een subtiel lobje de winnende treffer over de doelman en in de touwen wipt.

  Stand 5A: Ulu Spor 21-55 (kampioen), Scheerwolde 21-46, IJhorst 21-40, Vilsteren 21-37, Giethoorn 21-34, Uffelte 21-33, DVSV 21-26 (37-38), DOS ’63 21-26 (45-55), Kuinre 21-22, Wapserveen 21-18, Willemsoord 21-10 en Blankenham 21-6.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.