vechtgenotenrit staat in de startblokken

  “Het raakt je toch”, zegt Elma Verbree, moeder van Ruben die als baby al te maken kreeg met kanker. “Ik stond op de Vechtbrug te kijken naar die imposante stoet motoren en ik merkte dat het me emotioneerde.” Zoontjes Ruben en Hugo zijn inmiddels al vier keer mee geweest met de Vechtgenotenrit die speciaal voor (ex-) kankerpatiënten wordt georganiseerd.

  Ruben Verbree is een ietwat verlegen mooi blond jongetje van acht jaar die onbevangen in het leven staat en met hetzelfde gemak vertelt over zijn plannen om bij de zeeverkenners te gaan, over hoe leuk hij zeilen vindt, en zelfs voor de lol zijn bootje op de kop durft te trekken om vervolgens met speels  gemak zijn doosje met kunstoogjes te laten zien. Ruben had een tumor aan zijn oog en daarom heeft hij nu een kunstoog, maar omdat je groeit, moet die lens ook om de zoveel tijd aangepast worden. Het is onderdeel van zijn leven, net als de controles. “Dat vind ik helemaal niet erg, want als we klaar zijn gaan we altijd naar het strand of iets anders leuks doen”, zegt Ruben. Zin in de Vechtgenotenrit heeft hij ook. Zijn ogen beginnen te glimmen als hij vertelt over de grote oranje trike waar hij vorig jaar op zat. “Ik wil ook weer het liefst op een trike, want die stoel zit zo lekker. En weet je wat het allerleukste was? Dat ik zelf even mocht sturen!” Als er dan ook nog op ijs getrakteerd wordt is zijn dag helemaal goed.

  De Vechtgenotenrit is één van de vele activiteiten die georganiseerd wordt door de vrijwilligers van het Vechtgenotenhuis. Opgeven als gezin of als triker of zijspanrijder kan nog tot 29 mei via vechtgenotenrit@gmail.com

  De rit en het jeugdkamp, later dit jaar, is er speciaal  voor de jeugd, daarnaast worden er wekelijks diverse activiteiten voor volwassenen  worden georganiseerd.

  Voor meer info kijk op www.vechtgenoten.nl

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.