uw bakker aan huis blaast oude traditie nieuw leven in

  “Negen van de tien mensen willen het brood aan de deur, maar andere opties zijn ook altijd bespreekbaar” vertelt de Ommenaar.’’Zo brengt Zijda het brood voor een bedrijf tot aan de vriezer en voor sommige klanten legt hij het brood op een beschut plekje onder de carport.

  Het nieuwe avontuur begon voor Wilco na de zomer van 2017. Na veertien jaar bedrijfsleider te zijn geweest bij een broodjeszaak in Zwolle wilde hij graag iets voor zichzelf beginnen en de franchise formule van Uw Bakker Aan Huis sprak hem aan.

  Wilco ging naar verschillende wijken in verschillende plaatsen om klanten te werven. Aanbellen en vertellen over zijn product was het simpele recept. Zo bouwde hij in het Vechtdal een uitgebreide klantenkring op. Eén van de redenen waarom de verkoop zo goed loopt noemt Zijda de prijs-kwaliteit verhouding van het brood. “Veel mensen verwachten dat het brood uit een fabriek komt”, aldus Zijda. Niets is echter minder waar. Het brood dat Zijda verkoopt komt van een ambachtelijke bakker in Oldenzaal.

  Naast verschillende soorten brood biedt Zijda nog meer producten aan, zoals taart, koek en met de jaarwisseling oliebollen en appelflappen.
  De ambities van de ondernemer reiken ver. Omdat de zaken zo goed gingen heeft zijn vrouw een paar maanden geleden haar baan opgezegd en werkt zij ook binnen het bedrijf. De klantenkring van Zijda reikt inmiddels van Ommen, Hardenberg en Dalfsen tot aan Rijssen, Enter en Nijverdal. Verder groeien is wat Zijda graag wil, maar wel zonder extra personeel. Nu de bakker zelf ondernemer is, houdt hij het graag in eigen hand.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.