usv blij met punt in weerdinge 2 2

  Tekst/foto: Ben Schuurman

  Te laat. Te slap. Fout op fout. USV had in de eerste helft helemaal niks te vertellen in Weerdinge. De thuisclub was veel feller en overal op het veld de baas. Nadat USV al een paar keer was ontsnapt, wist Aaron Brinks in de 24e minuut wel raad met het zoveelste knullige balverlies van USV (1-0). Dat was ook de ruststand en hiermee mocht USV de handen stevig dichtknijpen.

  Trainer Theo van ’t Zand kon niet anders dan ingrijpen in de rust. Door de omzettingen kreeg USV zowaar weer wat kleur op de wangen. Maar na een uur kreeg Radovan Zivcic op randje buitenspel groen licht. Hij zorgde met een schitterende lob voor 2-0, waarna niemand meer een cent gaf voor de kansen van USV. En toen was daar ineens de al voor rust ingevallen Niek Ekkelenkamp. Hij pikte in de 63e minuut een afgeslagen bal op en schoot knap raak vanaf rand zestien (2-1). Meteen waren de rollen omgedraaid. Op rechts kreeg Leon Kooiker de motor aan het draaien. Op het middenveld kwam Sander Schaeffer steeds vaker in balbezit. Het was dan ook geen toeval dat hij in de 71e minuut op de goede plek stond na goed voorbereidend werk van Rick Timmerman (2-2).

  Even later zette dezelfde Sander Schaeffer de wedstrijd bijna helemaal op zijn kop. Heel USV telde de inzet al, maar de gemaskerde doelman Jari Lubbers kreeg er toch nog een hand achter. In de slotfase wist geen van beide ploegen het verschil te maken. Weerdinge had de tank leeg terwijl USV het belangrijke puntje niet meer weg wilde geven.

  Zondag speelt USV thuis tegen Gieten. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.