Home / uit hei en dennen zevenblad

uit hei en dennen zevenblad

Deze week zijn we twee keer met onze auto’s naar een fraaie Groenrijk winkel gereden om vaste planten te kopen. Die plantte Gerrit enthousiast op mijn aanwijzingen in de tuin. De temperatuur steeg tot 28 graden. Waarom tot de wat koelere avond wachten als het in de felle zon ook kan. Verloofde heeft een enorme Ausdauer en wat hij zich voorneemt gebeurt onder alle weersomstandigheden. Ik stond er wel bij, want om nou onder de markies een boek te gaan zitten lezen is wel heel genant. Bovendien was ik waterdraagster, ik had wel degelijk ook een funktie. Op den duur wist ik niet meer welke plant schaduw of zon waardeerde. We zien het resultaat wel. Uit ervaring weet ik dat luis, slakken, regen, storm of zon nogal eens schade brengen aan onze bloemenweelde. Een terugkerend leed, waarbij ik behoefte krijg om de tuin te asfalteren.

Dan hebben we natuurlijk onze bloempottenweelde. Ook weer gedoe, want wanneer moet je hoeveel water gieten. Ze rotten weg òf verdrogen. Je kunt geen wereldcruise maken hè, met een bloeiende tuin. Gelukkig willen we dat ook niet, ook al omdat ik de veerboot naar Engeland al griezelig vind. Ja hoor eens, de Harold of Free Enterprise staat nog vooraan in m’n geheugen. Met Gerrit aan mijn zijde is overleving wel groter geworden. Hij begrijpt wat er gebeurt en redt ons daarmee gegarandeerd van een wisse verdrinkingsdood. Nu is hij bezig met hele technische verrichtingen voor onze sproei installatie. Aan droogte zullen onze planten niet ten onder gaan, hoewel????

Antoinette

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.