uit hei en dennen the wedding

  Het was een vrij blanke aangelegenheid. Bij de speciale gasten zaten wel een aantal zwarte beroemdheden. Het was een saaie bedoening bij het aantreden van de koninklijke gasten. Alsof het een begrafenis betrof. Vele omstanders hadden dagen en nachten buiten op hun plaatsje gezeten en geslapen bij Balmoral. Dan moet je wel heel veel van de Windsors houden. Op de televisie zie je alles veel beter. Harrie was zichtbaar zenuwachtig en aangedaan. Meghan hield zich stijlvol en koninklijk, nog vòòr ze haar huwelijksgelofte uitsprak. Repeteren en uiteindelijk voor de camera’s “je ding doen” is ze natuurlijk gewend. Zij droeg een zeer stijlvolle bruidsjurk met een eenvoudige lange sluier aan haar eerste diadeem. Licht opgemaakt en haar kapsel uit het gezicht. Ja, ze is aantrekkelijk, stijlvol en elegant. Ik herinner me nog de trouwjurk van Harry’s moeder Diana. Daar was weinig elegants aan te bespeuren, grote pofmouwen en een heel wijde kreukende jurk.

  Met haar kleine bruidspersoneel besteeg Meghan de lange trappen en liep trots, chic en minzaam knikkend naar het hoge gezelschap. Bij de koninklijke hoogheden aangekomen begeleidde Charles zijn schoondochter naar haar a.s. man. Stijlvol en sereen zat Meghans elegante moeder aan het eind van de rij royals. Zij was koninklijk, werkelijk grandioos. Zo ingetogen trots zat zij naar haar dochter te kijken. Het ontroerde me. Verstandig dat de resterende familieleden niet waren uitgenodigd. Vader kreeg bijtijds een hartaanval…………….
  Harrie was zichtbaar nerveus, zijn rode kleur en transpirerende gezicht gaf hem iets aandoenlijks. Meghan had alles onder controle, nergens een foutje of misser. De sprekers waren om toerbeurt slaapverwekkend. Pas toen de zwarte dominee (ofzo) aantrad kwam er spontaniteit en leven in de brouwerij. Wat een expressie en diepgemeende woorden sprak deze man. Het ontroerde me, eindelijk passie en emotie. Het koninklijke gezelschap zat, ook bij deze gepassioneerde woorden verveeld voor zich uit te kijken met die blik van “zo heurt het dus niet”. Bruidspaar wisselden ringen en keken elkaar blij aan.

  Na wat handtekeningen, champagne en bezoek aan het toilet klom het bruidspaar in de open calèche. Op naar het wervelende feest. Geen huwelijksreis. There is work to be done for England.

  Antoinette

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.