thema duurzaamheid bruist op de familieweide tijdens bevrijdingsfestival overijssel

  Kinderen ontdekten spelenderwijs wat nieuwe energie is door aan de slag te gaan met citroenen en te leren hoe hieruit stroom kan worden opgewekt. “Ik heb nog nooit eerder stroom gemaakt uit aardappels en citroenen, dat was heel leuk!” aldus Joep (9). Bij het thema Grondstoffen waren verschillende spellen te doen. Jong en oud leerden hoe grondstoffen hergebruikt worden en dat het belangrijk is om afval goed te scheiden om zo de aarde te sparen.

  Bij het thema Natuur was door Boer Pelleboer een mini-setting van het boerderijleven opgezet. Kinderen melkten een koe, gaven plantjes water, oogsten aardappels en er waren weidevogels te spotten. Bij het onderdeel Klimaat was met een VR-bril te zien wat er gebeurt als het waterpeil stijgt en wat je kunt doen om dit op te lossen. Ook de klimaattafels waren razend populair. Kinderen bouwden zelf een straat en leerden hoe je deze waterbestendig maakt. Tegels eruit en groen erin bijvoorbeeld. Zo is goed het verschil te zien wat voor effect het heeft als er een hevige regenbui valt. Bij de Burgemeester van Buiten maakten kinderen hun eigen houtkunstwerk met allerlei materialen uit de natuur.

  Ouders konden terecht bij het WakaWaka®-oplaadpunt waar zij hun telefoon met zonne-energie konden opladen en informatie kregen over hoe WakaWaka® in ontwikkelgebieden bijdraagt aan versterking van de lokale economie.

  Waterschap Drents Overijsselse Delta initieerde dit programma in samenwerking met verschillende partners en het Bevrijdingsfestival Overijssel. Gezamenlijk gaven zij invulling aan activiteiten rondom verschillende thema’s: klimaat (WDODelta), natuur, grondstoffen (ROVA) en energie (Programma Nieuwe Energie Overijssel en Scania). Met deze activiteiten vierden alle aanwezigen hun vrijheid en hoe we samen duurzaam kunnen leven in de wereld van morgen.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.