theatergroep de firma presenteert bach en nacht

  De koning van Pruisen was zo gek als een deur. Hij rende gillend door het paleis en liet bij leven een graf bouwen waar hij met zijn hondjes in ging liggen. Geniaal was hij ook. Hij had een melodietje in zijn hoofd dat Johan Sebastiaan Bach zó interessant vond, dat hij er een compleet werk omheen schreef. Een muzikaal offer noemde Bach het stuk.

  De Firma neemt je mee in de wondere wereld van Bach. Maak kennis met zijn vrouw Anne Magdalena, die niet alleen zijn dertien kinderen grootbracht, maar ook professioneel zangeres was. Luister naar zijn oude vriend en componist George Philipp Telemann. Kijk mee met Gertrud, de werkster in het paleis van de koning van Pruisen. En kijk naar Friedemann, de oudste zoon van Bach. Een groot muzikant misschien, maar ook een vrijbuiter die niks moest hebben van de structuur waar zijn vader zo van hield.

  Het concert brengt je terug naar 1750. Waar je verhalen hoort én muziek van het saxofoonkwartet van SDG, waarmee De Firma voor deze gelegenheid samenwerkt. En waar pianist Bouwe Bruins en de zangeressen van De Firma de componist Bach naar het hier en nu halen.

  De Firma is bekend om haar locatietheater. Eerder speelde ze al op de Ommerschans en de afgelopen jaren maakte ze samen met de inwoners van Arriën een kerstwandeling, langs negen boerderijen in het buurtschap. Ook gaf het gezelschap voorstellingen voor vrijwilligers in Ommen.

  Bach en Nacht, 26 mei in de Rooms Katholieke kerk in Ommen. Toegang is gratis. Zie voor aanvangstijden en meer informatie: www.ommerbachdag.nl

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.