station tot station loop waarschuwt deelnemers voor hoge temperaturen

  “De weersvoorspellingen liegen er niet om: het wordt een héle warme 11e editie”, schrijft de organisatie in een mail aan alle deelnemers. “Als organisatie treffen wij natuurlijk onze maatregelen hiervoor (voldoende water onderweg en in het finish gebied, maar ook extra EHBO’ers). Maar toch willen wij met klem benadrukken dat iedereen zijn/haar eigen voorbereidingen treft. Hardlopen met dit weer kan onverstandig zijn of zelfs gevaarlijk als je niet goed voorbereid van huis gaat.”

  De organisatie geeft de volgende tips mee aan de deelnemers:

  1. Pas je tempo aan. Begin niet te snel aan je race, zodat je lichaam kan wennen aan de warmte.

  2. Goede vochtbalans. Die begint al dagen voor de loop. Drink overdag al ruim voldoende water (1,5 tot 2 liter) voordat je aan de start verschijnt om te voorkomen dat je door het vele zweten een vochttekort krijgt.


  3. Luchtige kleding. Misschien een open deur, maar ademende kleding zorgt ervoor dat je zweet ook kan verdampen. Dat is belangrijk want anders raak je je overtollige lichaamswarmte niet kwijt. Om jezelf te koelen kun je ook water over je hoofd gooien of je shirt nat maken.


  4. Insmeren met zonnebrandcreme.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.