sprookjesachtige expositie bij de koppel in hardenberg

  Deze sprookjesachtige expositie gaat over de dieren in het bos .In het Toverbos leven veel dieren. Ze hebben allemaal zo hun eigen verhaal. Denk eens aan de eekhoorn: de hele zomer druk met het verzamelen van eten en dan kun je plots in de winter je nootjes niet meer vinden. 

  En de mol, het ree, het konijn en de uil. Over al deze dieren is wel wat leuks te vertellen en te horen.
  De opzet van de tentoonstelling bestaat uit bomen die afgedekt zijn met een bladerdek van camouflagenetten. De muren zijn afgedekt met sfeervolle en kleurrijke theaterdoeken in bossfeer. Aan de meeste bomen zit een interactief onderdeel, bijvoorbeeld een hoorspel, voelgaten, een spiegelkast of een klein bordje met verdiepingstekst die samen met een begeleider kan worden uitgediept. En dat alles op een wijze die bij de belevingswereld van het jonge kind aansluit. Het kind denkt dat hij in een toverachtige speeltuin is, maar leert intussen over de meeste bosdieren hoe hun leven er uitziet.

  Alle groepen 3 en 4 van de basisscholen in de gemeenten Hardenberg en Ommen zijn van harte welkom om deze tentoonstelling te bezoeken. En omdat het bijna grote vakantie is, kan als onderdeel van het bezoek het blotevoetenpad bezocht worden.

  De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523-273388. Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De Koppel is ook een van de vijf Anjerpunten in het Vechtdal

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.