sportclub balkbrug sluit 2017 2018 positief af

  Tekst/foto: Willem Lampe

  Op de Marke in Pesse moest de ploeg van trainer Dik Runherd de winst in de toegevoegde tijd uit handen geven en genoegen nemen met een remise (2-2). De laatste wedstrijd is er eentje die tot eind september blijft hangen. Na drie nederlagen snakte in ieder geval Runherd naar een overwinning. Kreeg hij zijn formatie mee in zijn stil verlangen?
  Een volmondig JA, al leek het daar aanvankelijk niet op. Nog geen vijf minuten onderweg waait een loeier van Patrick Poeste in de kruising en het eerste werk dat Joey Overes staat te wachten is de bal uit het net plukken. “Ja, dat was eventjes balen”, bekent Runherd. “Gelukkig kwamen we snel en sterk terug. We zijn tegen een sterke tegenstander prima overeind gebleven en konden de wedstrijd uiteindelijk naar ons toe trekken.” Dat laatste had best wat voeten in de aarde. Ook de tweede bal die Poeste beroerde vloog bijna in de touwen, maar dat werd door de prima keepende Overes voorkomen.

  Al vroeg in de wedstrijd kwam de thuisclub terug, met dank aan het tandem Patrick Bloemberg-Lennart Baas. Eerstgenoemde bereidde de 1-1 voor en zijn voorzet werd op waarde geschat door Baas. “Na de thee speelden we misschien wel het beste kwartier van dit seizoen”, put Runherd uit zijn grijze massa. In die periode valt de beslissing. Baas haalt het achterlijntje, trekt volgens het aloude voetbal abc terug en Bloemberg rondt af. “Ondanks de kansen konden we de 2-1 niet uitbouwen en dus bleef het spannend. Gelukkig kwamen we verdedigend niet in de problemen. Met winst afsluiten is toch mooi. Ik kijk tevreden terug op ons debuutseizoen in de vierde klasse.”
  Stand 4E: Veno 26-63 (kampioen), Oldeholtpade 26-60 (per 2), Ruinen 26-49 (per 3), De Blesse 26-46 (per 1), Wacker 26-44, Steenwijk 26-43, Steenwijkerwold 26-42, Pesse 26-39, Balkbrug 26-34, Oranje Zwart 26-31, Kraggenburg 26-20, BEW 26-19 (26-73) (p/d), RKO 26-19 (32-82) (p/d) en Old Forward 26-15 (gedegradeerd).

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.