sportclub balkbrug laat pesse ontsnappen

  Tekst: Willem Lampe

  En dat lag ie! Voorwaarde was op De Marke winnen van het stugge Pesse. Geen eenvoudige opgave, want uitwedstrijden en Sportclub Balkbrug vormen dit seizoen een weerbarstige combi.

  Toch lag de winst voor het grijpen. In de allerlaatste minuut wordt de bal niet weg geroeid richting de boswachterij, maar de bezoekers uit Avereest trachten het voetballend op te lossen. De bal blijft hangen in de zestien van Balkbrug, tot Bas Dragt besluit resoluut in te grijpen. Té resoluut in de ogen van de scheids. Een scherp fluitsignaal klinkt op, gevolgd een vingerwijziging naar de beruchte stip. Patrick Poeste kust de bal en schiet ‘m even later snoeihard langs de kansloze Joey Overes, 2-2. “Sneu”, reageerde Dik Runherd. “We hadden de winst voor het grijpen en geven het bij het sluiten van de markt alsnog weg. Op zich een terechte uitslag, alleen het moment was ongelukkig.”

  Na een doelpuntloze eerste helft komt na de thee de zaak in beweging. Als Patrick Bloemberg het leer met de kop aflegt op Lennart Baas knalt deze hem tegen de touwen en hebben we een wedstrijd. Als Balkbrug even later niet resoluut uitverdedigt kan Jasper van Slooten profiteren en de stand in evenwicht trekken. De tweede uitwinst lijkt gestalte te krijgen als Patrick Bloemberg zijn frommelgoaltje meepikt, maar de thuisclub peurt in het uiterste staartpuntje van dit duel toch nog een puntje mee en zorgt daarmee voor een baalmomentje bij Runherd.

  Stand 4E: Oldeholtpade 22-52, Veno 22-51, De Blesse 23-42, Steenwijk 22-40, Ruinen 23-40, Wacker 22-36, Steenwijkerwold 22-34, Pesse 22-33, Balkbrug 22-31, Oranje Zwart 22-28, Kraggenburg 23-18, RKO 22-16, BEW 22-15 en Old Forward 23-15.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.