roodzwarte koek is op bij marienberg

  De onvervalste kanaalderby kende alleen in het begin van het eerste bedrijf een gelijkwaardige strijd, na een half uur spelen hervond Banthum haar vorm, etaleeerde haar kunsten en liet in het verdere verloop van de tweede helft weinig heel van een verzwakt Mariënberg.

  Het is gewoon niet anders….Gelukkig is het volgende week echt klaar, als de Westerparkbewoners voor duel nummer 26 het Oldenzaalse Quick’20 op bezoek krijgt.
  Over en sluiten…En toch, toch mogen wij terugkijken op een meer dan geslaagd seizoen.
  Misschien wel ondanks alle blessures….
  Banthum won meer dan verdiend met 5-2 van de ploeg van trainer Niels van ’t Hoog, een elftal wat naar het einde snakt.

  Mariënberg scoorde op een sfeervol sportpark Moscou wel de eerste en ook de laatste treffer, daar tussen in wisten de voorwaartsen van Banthum 5 keer het net te vinden.
  Jammer was wel dat aan de eerste drie doelpunten persoonlijke fouten aan vooraf gingen.
  De laatste twee goals van Bantum waren gewoon mooie goals.
  Mariënberg nam verrassend een voorsprong tegen de grote favoriet. Eerst verzuimde André Plaggenmarsch om al na enkele minuten de 0-1 tegen de touwen te schieten. Overschieten was misschien nog wel moeilijker dan in de goal te mikken.

  Notabene voorstopper Patrick Drenthen joeg fraai de 0-1 achter de kansloze doelman Karel Pullen.
  Hij schoot uit het kniegewricht, half drukkend het leder tegen het net na 12 minuten voetballen.
  Mariënberg had in de eerste helft niet alleen Banthum als tegenstander. Het mocht zich tevens beklagen over de man in het zwart, ditmaal gestoken in ergerlijk geel.
  Hij floot in die fase veel in het voordeel van Banthum. Jammer genoeg leidde zijn beslissing ook tot gelijkmaker waar wij driedubbel werden genaaid. Ten eerste, was de onderschepping van Ryan Buitenhuis beslist geen overtreding. Vervolgens kreeg Ryan tot verbazing van iedereen geel voor zijn doodnormale interceptie en promoveerde Ronnie Hakkers de vrije trap ook nog een tot de gelijkmaker. De rapen waren guur maar vooral zuur….
  Bij de 2-1 van Banthum ging tevens een foutenfestival aan vooraf. Aanvoerder Chiel-Jan Schuldink mocht frank en vrij, boven iedereen hoog uittorend, koppend de voorsprong noteren.
  De moed zakte de Mariënbergers in de schoenen…..Je hoopte dat 15 minuten rust nog voor de ommekeer zou kunnen zorgen. Het was vechten tegen de bierkaai. Helemaal na de domme overtreding van Roy Doek in de zestien. Hij gaf Ronnie Hakkers opnieuw een buitenkans die vanaf de elfmeter stip , oog in oog met Thijs Altena niet faalde, 3-1.
  Als het pleit al niet was beslecht was het wel nadat Nick Buitenhuis fraai de 4-1 binnenschoot achter zijn arme en kansloze zwager Thijs.
  Tot overmaat van ramp moest Thijs zich even later wisselen, ach dat kon er ook nog wel bij…Het seizoen in een notedop. Chris Regeling kon de laatste twintig minuten onder de lat.
  Hij moest nog 1x keer visssen. Het was lood om oud ijzer…Banthum was in de tweede helft gewoon veel en veel te sterk voor Mariënberg wat vlak voor het einde via Tom de Lange nog iets terugdeed.
  5-2. Banthum de verdiende winnaar en hoogstwaarschijnlijk gaan ze van het toetje proeven.
  Succes en veule wille daarmee. Wij moeten ons nog 1x oprichten, kieken of het lukt!
  De laatste wedstrijd, thuis, wil je sowieso niet verliezen.
  Maar het is nu al de vraag welke elf nog enigszins fit zijn…..Nooit geweten dat een puzzel van maar 11 stukjes zo moeilijk kan zijn.
  (AD)

  Opstelling: Thijs Altena (68. Chris Regeling), Hendri Hofsink, Patrick Drenthen, Michael Zweers, Roy Doek, Niek Noeverman (75. Vinnie de Vries), Tom de Lange, Ryan Buitenhuis (81. Jordi Hierink), Patrick Willems, Rolf Hofsink, André Plaggenmarsch.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.