pvda stelt vragen over n35 tijdens gemeenteraad dalfsen

  De inwoners daar maken zich zorgen over de veiligheid op het kruispunt en direct betrokkenen heb onlangs een brief ontvangen dat het verdiepen van de onderdoorgang van de Ganzenpanbrug te duur is. De gemeente Raalte zet nu een lobby op richting Den Haag, Rijkswaterstaat en provincie om de weg opgewaardeerd te krijgen naar een 2×2 doorstroomweg. “Voor de korte termijn moet er geld komen voor een zogenaamde bajonetkruising met in- en uitvoegstroken”, vervolgde Broere. Van het college wilde hij weten of zij op de hoogte waren van de ontwikkelingen en Raalte actief gingen steunen.

  Wethouder Van Leeuwen antwoordde dat hij hoopte dat de verkiezingen na deze avond echt voorbij waren, hij al drie keer eerder vragen over dit kruispunt beantwoord had en de brief pas die middag om kwart over vier ontvangen had. Hij had de brief nog niet helemaal goed kunnen analyseren, maar er werd volgens hem niet over een bajonetoplossing gesproken. Volgens Van Leeuwen is het viaduct geschikt voor auto’s en fietsers om onderdoor te gaan en was er alleen een probleem voor hooglandbouw en transportverkeer, daarbij voorbijgaand aan het feit dat de kruising een ontsluitingsweg is voor de bewoners daar richting Zwolle en Heino. Het Dalfser college steunde wel de conclusie van Raalte en zal hen actief ondersteunen in hun lobby.

  Opmerkelijk is dat Van Leeuwen niet eerder op de hoogte was van de brief en ook niet van gewenste bajonetsluiting. De brief was vijf weken geleden al openbaar en nieuws dat de mensen rond Hoonhorst bezighield. Ook de bajonetsluiting was twee weken terug al nieuws toen Dalfsenaar Niels Tomson namens de gezamenlijke Plaatselijke belangen langs de N35 in de raad van Raalte insprak en opriep tot deze lobby en oplossing voor het kruispunt.

  Broeres oproep om actief bezig te gaan met het onderwerp lijkt dus helemaal niet zo raar. Hij als Nieuwleusenaar heeft het nieuws wel opgepikt en weet wat de mensen in de andere hoek van de gemeente bezighoudt. Ondertussen haakt Raalte aan bij een provinciale lobby in Den Haag voor meer geld voor de N-wegen in het oosten van het land en haakt in op de komende provinciale verkiezingen in 2019 om het kruispunt op de kaart te zetten bij provinciale politici.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.