pechduivel heeft ovc 21 continu op de korrel

  Tekst/foto’s Willem Lampe

  Er stond dus nog een rekening open tegen de Groningers, die vrij van degradatiezorg het seizoen uit kunnen voetballen. Voor de thuisclub op papier een mogelijkheid om met de nacompetitie in aantocht de leeggelopen cilinder met zelfvertrouwen aan te vullen. O ja, het mag niet onvermeld blijven. Het vat ellende was ook nog niet op. OVC ’21 kon aan het rampzalige seizoen weer een triest hoofdstuk toevoegen. Nog geen 50 uur voor de wedstrijd besloot trainer Patrick Wijsman de handdoek te gooien. ‘De chemie tussen spelers en trainer is op’, heet dat in bedekte term. Hoe nu verder? Wie moet het waakvlammetje oppoken tot een laaiend vuur. Na ampel beraad werd besloten een beroep te doen op Popko Schuitema, niet bekend met de spelers en niet in bezit van een toverstaf. Ook hij maakt van een ezel geen renpaard, maar staat wel bekend als motivatiekunstenaar. Een greep uit nood geboren, maar wie weet.

  Ook ‘De Schuit’ kon het tij niet keren. Na negentig minuten verklapte het scorebord op Westbroek, 2-3. De thuisclub begon prima. Nog geen twee minuutjes onderweg of Damon Nouri, wie anders ben je geneigd te denken, pikt een afgeslagen bal op en poeiert hem snoeihard in de kruising. Ha, ha, zo wijd je nieuwe muiltjes in! De Nikes waren nog maar net uit de doos! Leuke opsteker die OVC ’21 zichtbaar goed deed. Meer dan een half uur speelde de geplaagde formatie uit Ommen uitstekend. Zo tegen de rust ging het zienderogen minder en ja hoor, de cijfers 45 stonden als een tijdje op de klok als Arjan Heeres vanuit een corner de bal binnen lelt. Aftrappen en pauze. Een k..moment. Balen. Als even na de thee Bart Huizing Ter Apel op voorsprong kopt zien de supporters de bui al hangen. “Het oude liedje, nu stort het in elkaar”, klonk het langs de zijlijn. Maar OVC ’21 heeft Nouri. Een man voorbij, nog eentje en de derde en hoppa de zaag. Arbiter Jagt staat er met de neus boven op. Penalty. Nouri velt zelf het vonnis. In de slotfase wankelt OVC ’21. Pijntjes, verrekkingen en ander ongemak breken de thuisploeg op. De wissels zijn op, maar het eind is in zicht. Nog twee minuutjes volhouden. Dan zeilt er een hoge bal voor de goal van Nadozny. Ron Kuper zet de plaat er tegenaan en is even later het gevierde middelpunt, 2-3. Weer een tik voor OVC ’21, dat zo vurig hoopt op een Schuitema-effect, maar oké, als dat in de nacompetitie aan het licht komt is dat vroeg zat.

  Stand 3C: Dalen 24-63, Dalfsen 24-62, CEC 24-45, Twedo 24-39, EMMS 24-35 (49-38), Sleen 24-35 (46-47), FC Ter Apel ’96 24-33, Gieten 24-32 (47-44), SVV ’04 24-32 (50-57), Weerdinge 24-30, USV 23-27, Musselkanaal 24-24, OVC ’21 24-14 en HODO 24-3.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.