Home / ozc sluit het seizoen af met winst

ozc sluit het seizoen af met winst

Foto’s en Tekst: Willem Lampe

Bij wie mocht de vlag uit na de laatste speelronde. Waarschijnlijk Tonego. De polderploeg heeft de beste papieren, een remise volstaat, maar bij verlies in en tegen Hoogeveen, achterhaalt de thuisploeg op doelsaldo de bezoekers uit Luttelgeest. Of gaat een ‘derde hond’ er met de kluif vandoor? Wint Hoogeveen, en Lutten blijft in Dedemsvaart SCD ’83 de baas, dan kan onder de rook van Avonturenpark Slagharen de vlag uit. En Hardenberg ’85 dan? Welnu, het enige dat de equipe van Marco Hollak rest is een monsterzege op OZC en vervolgens, laverend tussen hoop en vrees, de verrichtingen van de concurrentie toetsen. Maar Hardenberg ’85? Nee, geen weldenkend mens zet hier op in. En de ploeg uit Ommen? Pascal Weteringe en zijn team rest een opdracht: winnen op het Baalderveld en afwachten, misschien…, heel misschien hengel je de derde periodetitel binnen. Er moest heel veel goed gaan. Uitgangspunt was zelf aan de goede kant van de score blijven, hopen dat Tonego, koploper in de afsluitende periode, verliest en vervolgens duimen draaien. Voor wie werd het een horrorscenario en voor wie een droomscenario?

Om 16.30 uur is alles duidelijk. In Hoogeveen blijft Tonego de thuisclub de baas (1-3) en wordt kampioen. Lutten heeft geen kind aan SCD ’83 (5-1), en krijgt op basis van de eindstand de derde periode toegewezen. Hoogeveen is de grote verliezer en grijpt overal naast. OZC staat ook met lege handen, ondanks de winst op het Baalderveld tegen Hardenberg ’85. De thuisclub was al verzekerd van nacompetitievoetbal en had een piepklein kansje op het kampioenschap, maar niemand binnen de club die daar in geloofde. Dat gevoel werd kort en krachtig vertolkt door Patrick Meijer. Op de vraag of er nog geloof in de ploeg was op de titel antwoordde de absolute uitblinker, “nee”. Ook in het clubhuis en langs de lijn was geen sterveling te vinden die geloofde dat de vlag uit kon. Geen extra maatregelen in Hardenberg Oost. De thuisclub kon geen beroep doen op de geblesseerde topschutter Rick Broek en dat brak de equipe van Marco Hollak op. Meijer kwam enkele keren gevaarlijk door, maar een afmaker à la Broek is het niet. Bennemeer kwam elke keer als winnaar uit de strijd in de één-tegen-één. De bezoekers uit Ommen kwamen weinig in het stuk voor. Mark Jansonius voorkwam ten koste van een blessure dat een rollertje Tom Simons eindigde in het net en dat was het wel zo’n beetje.

De 1-0 van Pascal Kerkdijk, die met een vrije trap van een metertje of twintig van de goal Bennemeer het nakijken gaf was dikverdiend. De 1-1 na de thee verrassend. Marvin Veerman brak uit en Frank Jansen stond op de goede plek om de Derby Star achter Stefan Kortman te frommelen. De tweede goal was zo mogelijk nog lelijker en viel kort voor tijd. Zoals het een goede spits betaamt stond Jansen weer op de goede plek. Even leek Kortman de winnaar, maar de topschutter van OZC ontfermde zich succesvol over de rebound. Twee kansen, twee goals, dan ben je een goede spits. Door de scherpte van Jansen sluit de ploeg uit Ommen het seizoen goed, maar met lege handen af.

Eindstand 3D: Tonego 26-52 (kampioen), Lutten 26-50 (periode 3), LTC 26-47 (periode 1), Hoogeveen 26-46 (62-25), Hardenberg ’85 26-46 (69-35) (periode 2), OZC 25-40, ZZVV 26-36, Hollandscheveld 26-35, SCD ’83 26-34, Fit Boys 26-29, SVN ’69 26-28 (37-54), BSVV 26-28 (41-60) (p/d), FDS 26-24 (p/d) en SCN 26-17 (gedegradeerd).

Lees ook

Politiek Verwoord

Dalfsen – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.