ozc komt met de schrik vrij tegen svn 69

  Het lijkt er op of niemand kampioen wil worden. Of is het kampioenskoorts. De bovenste ploegen blijven punten versmeren en OZC? Geen peil op te trekken. Twee keer Tongeo laten struikelen, maar ook twee keer verliezen van degradatiekandidaat FDS. Of van SVN ’69 een andere ploeg, die continu door het degradatiespook in de staart wordt gebeten. De laatstgenoemde formatie uit Nijeveen kwam zaterdag naar Westbroek. Een duel met verschillende belangen, laverend van promotiedroom naar afdalingsangst.

  Zaterdagmiddag rond half vijf. Voor OZC blijft de droom intact, terwijl SVN ’69 een stuk verder richting afgrond is gedreven. De thuisclub kwam met de schrik vrij tegen de knoerthard werkende, en met een aandoenlijke inzet strijdende, bezoekers uit Nijeveen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het kwalitatief niet overhoudt bij de gasten, getuige de ranglijst van 3D. Het kwaliteitsverschil kon met een instelling van ‘strijden tot je erbij neervalt’ op Westbroek niet worden goed gemaakt. Doelman Klaas Schra is een klasbak, wat zeker ook gezegd van de 40-plusser Anton Bijker en ook aanvoerder Niels Keizer kun je om een boodschap sturen, de rest moet het hebben van draven, hollen, zwoegen, alles op meer dan honderd procent inzet. Het werd OZC bijna te machtig. Nog geen vijf minuten onderweg wordt de bal wat slapjes weggewerkt door de defensie van de thuisclub. Harm Jan Knol is bij de les en knalt het leer verbeten achter Bennemeer. Diezelfde Bennemeer kon aan de bak hoor. De thuisspelers lieten zich te vaak op inzet aftroeven.

  Toch werd OZC sterker en vanuit de omschakeling waren de mannen van Pascal Weteringe enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Schra wist het lange tijd te voorkomen. De 1-1 was een mazzelgoaltje. De dreun die Niel Koggel in gedachten had pakte uit in een slap rollertje dat pardoen voor de voeten van Nick Runhart hobbelde. Binnenkantje Adidas en de partij was weer in evenwicht. Na de thee wederom een zwoegend SVN ’69. OZC leunde achterover en loerde op de uitbraak. Wanneer Bennemeer het leer met een enorme dreun weg poetst, begint Ruben Strating te mopperen. De back staat volkomen vrij en wil zich graag ontfermen over de Derby Star. De bal zeilt een eind de helft van Nijeveen op, waar Frank Jansen het leer controleert en de bal langs Schra schuift. Strating staakt terstond zijn gemopper en sprint op zijn captain af om deze juichend te feliciteren. Ook ‘Bennie’ wordt vanwege zijn aandeel in deze treffer niet vergeten. ‘Good old’ Bijker mag hierna eindelijk de middenlijn over van zijn trainer en strooi met bruikbare passes. De ploeg van Weteringe laat zich door de wilskrachtige Nijeveners terugdrukken, maar weten de 2-1 over de streep te trekken.
  Door de winst is OZC nog altijd kansrijk in de derde periodetitel. Voorwaarde is zaterdag winnen in de klepperstad van Hardenberg ’85.

  Stand 3D: Tonego 25-49, Lutten 25-47, Hoogeveen 25-46 (61-22), Hardenberg ’85 25-46 (68-33), LTC 25-44, OZC 25-37, ZZVV 25-36, SCD ’83 25-34, Hollandscheveld 25-32, Fit Boys 25-29, BSVV 25-28, SVN ’69 25-25, FDS 25-24 en SCN 25-14.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.