Home / ovc 21 tankt zelfvertrouwen voor de nacompetitie

ovc 21 tankt zelfvertrouwen voor de nacompetitie

Tekst/foto’s: Willem Lampe

De match tegen SVV ’04 mag gezien worden als opwarmer, om vorm te krijgen, dan wel te behouden. Interim-trainer Popko Schuitema staat voor een hels karwei, zoveel moge duidelijk zijn, maar de patiënt is nog niet begraven, of, vrij naar Lenny Kravitz, ‘It Ain’t Over Till It’s Over’. We pakken het positief op. SVV ’04 voetbalde zonder druk en iets makkelijker, maar tot drie keer toe knokte de thuisploeg zich terug in de wedstrijd. Dat schept vertrouwen. Arthur van der Veen begon zijn trainerscarrière bij v.v. Ommen eind vorige eeuw, nu kwam hij terug als oefenmeester in dienst van het bezoekende SVV ’04. Zijn ploeg kon vrijuit voetballen, want allang zeker van lijfsbehoud, maar ver van de prijzen. Onder leiding van arbiter Atze Achttien uit Leeuwarden maakten de ploegen er ondanks de hitte het beste van. Het werd geen gezapig potje.

De partij werd op gang getrokken door Dennis Gommer, die een geplaatst schot via de paal en de rug van de duikende Kacper Nadozny tegen de touwen zag hobbelen. Lucky? Zeker. En een ‘daar gaan we weer’ gevoel langs de lijn, maar OVC ’21 kwam als herboren uit de kleedkamer. Stijn Schuurman legt een voorzet dood op zijn grote teen en tikt de Derbystar op de inkomende Nick Zandman. Boem! Goal! Strak, laag en hard. Als niet veel later de defensie van de thuisclub verzuimt adequaat op te ruimen, profiteert Harmen Stuiver en weer moet de equipe van Popko Schuitema reparatiewerk verrichten. Het tandem Nouri-Zandman neemt deze klus aan. Nouri als voorbereider en wederom Zandman als afmaker. Even later voltooit de spits van OVC ’21 bijna een hattrick, maar een hobbeltje in het veld degradeert de streep in gedachten tot een slap rollertje.

Een paar minuten voor tijd gemopper langs de lijn. Balverlies, razendsnel schakelt SVV ’04 om en weer is de dekselse Stuiver de verdediging van de thuisclub te slim af. De laatste aanval volgt. Nouri fopt een, twee Schoonebekers, maar invaller Stan Sibon zegt ‘tot hier en niet verder’. De manier waarop vindt niet de goedkeuring van Atze Achttien. De bal gaat op de stip en Nouri haalt zelf de treffer over. 3-3, hè, hè, eindelijk zit het eens mee. Tevreden gezichten langs de kant. Doortrekken richting nacompetitie denken de supporters hardop.

Stand 3C: Dalfsen 26-68 (kampioen), Dalen 26-66 (per 2), CEC 26-48 (per 1), Twedo 26-39, Gieten 26-38 (56-48) (per 3), EMMS 26-38 (51-43), Weerdinge 26-36 (53-52), SVV ’04 26-36 (56-62), Sleen 26-35, FC Ter Apel ’96 26-33, USV 26-31, Musselkanaal 26-28 (p/d), OVC ’21 26-15 (p/d) en HODO 26-3 (gedegradeerd).

Lees ook

Boerenmarkt Vilsteren

VILSTEREN – op zaterdag 18 september tussen 11.00 en 16.00 uur is er weer een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.