Home / ondersteuning voor jongeren bij de overgang van basis naar voortgezet onderwijs

ondersteuning voor jongeren bij de overgang van basis naar voortgezet onderwijs

Er is een aantal jongeren dat de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs heel spannend vindt. Zij hebben bijvoorbeeld moeite met plannen van huiswerk, gestructureerd leren, of ze zijn sociaal niet weerbaar of hebben een moeilijke thuissituatie.Vaak lossen ze het zelf op en kunnen ouders daarbij heel goed de helpende hand bieden. Maar er zijn ook situaties waarbij dat moeilijk is. Juist in die situaties biedt Back on Track een uitkomst.

Mentor
Er wordt een vrijwilliger als mentor gekoppeld aan een leerling. Deze mentor komt wekelijks bij de jongere thuis en ondersteunt bij het maken van een goede aanpak van het schoolwerk en uiteenlopende dingen waar een jongere tegenaan loopt. Jongeren vinden het prettig om met zo’n mentor te praten. Hij of zij helpt bij het organiseren van huiswerk, indelen van tijd, bijhouden van een agenda. Hij/zij is klankbord, rolmodel en stimuleert en motiveert. Er wordt geholpen aan het wennen aan een nieuwe schoolomgeving, maar ook kan de jongere ondersteund worden in zijn of haar thuissituatie of in het vinden van zijn of haar rol binnen een groep. Deze mentoren zijn vrijwilligers die het leuk vinden om met jongeren te werken. Zij worden door De Kern opgeleid voor dit werk.

Aanmelden en informatie
Leerlingen en ouders kunnen zichzelf aanmelden, maar dat kan ook via de school.
Dat kan via: E.odink@stdekern.nl of 06 – 10042144
Voor het werk in Ommen en Hardenberg is Back on Track ook nog op zoek naar vrijwilligers die jongeren willen begeleiden.

Lees ook

Uit Hei en Dennen: Corona-ontkenners

Bestaan die dan? Nou en of, en dat steken ze niet onder stoelen of banken. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.